Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vagoanele CET Govora, JEFUITE de HOŢII de CĂRBUNE

Vagoanele cu cărbune ale societăţii CET Govora sunt devalizate frecvent de hoţi. Fie că sunt vâlceni sau din alte localităţi, infractorii fură tone întregi de cărbune, iar din când în când mai sunt şi prinşi de oamenii legii din Vâlcea.

Zilele trecute, mai exact în data de 24 iulie 2015, jandarmii vâlceni au prins în flagrant nu mai puţin de cinci indivizi, care furaseră în total nu mai puţin de 3.300 de kilograme de lignit.

Primii prinşi au fost trei inşi din Râmnicu Vâlcea, care încărcau de zor saci de rafie cu cărbune din vagoanele aflate în antestaţia CET Govora, din cartierul Colonie Nuci, din Râmnicu Vâlcea. Georgeta M. – 61 de ani, Lucian I. – 28 de ani, ambii din Râmnicu Vâlcea, şi Robert L. – 38 de ani, din Târgu Mureş, au fost luaţi la întrebări de jandarmi, legitimaţi şi duşi la sediul Jandarmeriei, acolo unde le-au fost întocmite dosare penale pentru furt calificat. De remarcat este faptul că hoţii reuşiseră să sustragă cantitatea de 1.360 de kilograme de cărbune.

Ei bine, în aceeaşi zi, dar la câteva ore distanţă, jandarmii din Vâlcea au mai prins doi bărbaţi, care furaseră 1.940 de kilograme de lignit. Oamenii legii i-au observat în trafic pe hoţi, ei transportând cărbune cu ajutorul unei autoutilitare marca Mercedes Vito, şi au cerut ajutorul poliţiştilor rutieri de la SPR Vâlcea.

Agenţii de circulaţie au reuşit să oprească în trafic hoţii, percheziţionând maşina şi descoperind 50 de saci de rafie plini cu cărbune. Dosar penal i-a fost întocmit doar unuia dintre ei, şoferul autoturismului, Robert G. – 34 de ani, din satul Veştem, judeţul Sibiu, care nu a putut să justifice marfa pe care o transporta şi care, în final, şi-a recunoscut fapta.

În ambele cazuri, prejudiciul a fost recuperat în totalitate, cărbunele furat fiind predat reprezentanţilor S.C. CET GOVORA S.A.