Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un urs a atacat o gospodărie la granița cu județul Vâlcea

Comunitatea din cartierul albaiulian Pâclișa continuă să se afle sub teroare, după ce un urs a atacat din nou o gospodărie, în noaptea de marți spre miercuri. După ce a omorât un câine și a rănit un porc, animalul sălbatic ar fi încercat să intre și în locuința oamenilor, arată www.alba24.ro.

Ursul a intrat în curtea unui localnic din Pâclișa, prin spatele casei, în noaptea de marți spre miercuri, jurul orei 00.30. Acesta a omorât un cățel și a atacat un porc aflat în coteț. Înspăimântați, oamenii au chemat jandarmii. Animalul sălbatic a încercat să intre și în locuința acestora.
Urme de sânge se puteau observa miercuri dimineața pe geamurile și ușa locuinței, după ce ursul a încercat să intre.
În curtea localnicului, ursul a atacat și un cățel de ornament, pe care l-a răsturnat.

După aproximativ 4 ore, timp în care s-au tras și 4 focuri de armă în aer, ursul a ieșit din curte (după ce au fost deschise porțile).
Proprietarul locuinței spune că le-a solicitat celor veniți pentru a îndepărta ursul să aducă cușca la poartă sau să îl tranchilizeze în curte, deoarece animalul nu putea să iasă decât pe poartă. Cu toate acestea, nu și-a asumat nimeni riscul de a tranchiliza ursul în curte.
”Aseară le-am spus, e aici (ursul- n.r.), aduceți cușca sau un tranchilizant, acum puteți, e în mâinile Dvs. A făcut atâtea victime în sat, nu sunt primul. Au venit domnii care se ocupă și au zis că e numai unul singur (urs – n.r.). Sunt dovezi, filmări, care specifică că sunt mai mulți (urși – n.r.). Ei spun că este numai unul (urs – n.r.), probabil ca să nu se panicheze oamenii. De unde au ajuns (urșii-n.r.) și cine i-a adus, trebuie să se afle. Să știm și noi. Am întrebat oameni bătrâni, de 70-80 de ani, au spus că aici nu au fost urși de când se știu ei. Și vin acuma? Cineva i-a adus. Trebuie să se ia măsuri”, a spus localnicul păgubit de urs.