Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un traficant de droguri și trei consumatori, arestați preventiv

INFRACȚUNI. Un traficant de droguri de 24 de ani din București a fost prins de polițiștii și procurorii vâlceni, având în portbagajul ma șinii nu mai puțin de 4,5 kilograme de cannabis, în valoare de 174.000 lei. Odată cu el au mai fost identificați și patru consumatori de droguri, unul dintre ei fiind minor. Traficantul de droguri, Ștefan Dragoș Uncrop, a fost ” filat” de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și de procurorii DIICOT Vâlcea în perioada aprilie „mai 2012, oamenii legii aflând că el face parte dintr-o rețea de traficanți de droguri din capitală. 

Flagrantul

Marți, 22 mai a.c., polițiștii și procurorii vâlceni au fost informați că traficantul de droguri Ștefan Dragoș Uncop a fost văzut în municipiul Arad, acolo unde își procura marfa. El era însoțit de unul dintre consumatori, Cătălin Marius Cătălin, cu care a plecat la drum spre București. Numai că, în localitatea Tălmaciu, din județul Sibiu, traficantul a intrat în vizorul oamenilor legii din Vâlcea, care l-au urmărit până la kilometrul 94 al autostrăzii București „Pitești, unde l-au oprit și l-au percheziționat. ” În portbagajul acestui autoturism s-a identificat o geantă de voiaj, în interiorul căreia s-au găsit 13 pungi din material plastic, transparent, conținând fragmente vegetale de culoare verde oliv care emanau un miros puternic, specific drogului de risc denumit cannabis, substanțe psihotrope ce urmau să fie comercializate pe raza municipiului București. ( ) Este vorba de o cantitate considerabilă de astfel de substanțe care, dacă ar fi pătruns pe piața neagră a traficului și consumului de droguri, ar fi produs consecințe nefaste asupra unor consumatori. Tabloul complet al acestor consecințe este reliefat de împrejurarea că dintr-un gram de cannabis se produc cel puțin patru doze, ceea ce înseamnă un număr total de 17.400 de doze de consum” „se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

Perchezițiile

În vizorul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și procurorilor DIICOT Vâlcea au intrat și patru consumatori, ce erau în strânsă legătură cu traficantul Ștefan Dragoș Uncop. Astfel că, ei au efectuat cinci percheziții domiciliare, toate în municipiul București, la locuințele și reședințele a patru suspecți, respectiv Gabriel Matei, de 17 ani, Răzvan Molea, de 19 ani, A. Andrei,  de 19 ani și Alin Folea, de 22 ani. ” În urma perchezițiilor au fost ridicate 70 de grame de cannabis pregătite pentru a fi distribuite în vederea consumului, precum și suma de 3500 lei. La finalizarea perchezițiilor, persoanele suspecte au fost conduse la sediul Biroului Teritorial al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Vâlcea, iar 3 dintre acestea au fost arestate preventiv pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, A. Andrei fiind cercetat în stare de libertate” „susțin anchetatorii.

În arest pentru 29 de zile

În urma flagrantului, tânărul traficant Ștefan Dragoș Uncop a fost condus pentru audieri la sediul Biroului Teritorial al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Vâlcea, fiind începută urmărirea penală față de acesta pentru săvâr șirea infracțiuni de trafic de droguri de risc. Ulterior, procurorii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru ca mai apoi traficantul să fie prezentat Tribunalului Vâlcea, unde magistrații au hotărât să-l aresteze preventiv pentru 29 de zile. ” Din dorința de a obține cu ușurință niște bani, inculpatul nu numai că exploata starea de dependență a unor persoane, dar a atras în activitatea delictuoasă pe care o desfășura și minori care s-au transformat din consumatori în traficanți. Un alt aspect care dovedește pericolul concret prezentat de inculpat pentru ordinea publică constă în faptul că activitatea infracțională desfășurată de inculpat a fost oprită doar prin intervențiile organelor de urmărire penală din data de 22.05.2012″ „se mai arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU