Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un nor toxic, rezultat în urma incendiului de la Fabrica de pantofi din Jilava, ameninţă Bucureştiul

Incendiul care a izbucnit luni dimineaţă la o fabrică de pantofi din Jilava nu a fost stins încă, cu toate că pompierii au acţionat toată noaptea.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, estimează că intervenţia va fi finalizată în această după-amiază. În incendiu şi-a pierdut viaţa un pompier salvator de la Detaşamentul Buftea, Garda Măgurele, din cadrul ISU „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov. O placă de beton a curmat viaţa acestui salvator în vârstă de 35 de ani.

Fumul toxic care a rezultat în urma incendiului este analizat într-un auto-laborator de reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. Aceştia prelevează probe pentru a determina compuşii chimici care sunt în norul de fum şi concentraţia acestora.

ANM a realizat pentru următoarele 18 ore o modelare pentru a determina viteza vântului şi conform acesteia, direcţia vântului este nord-est-sud-vest. Noroc că precipitaţiile încetinesc dispersia norului de fum pe suprafeţe semnificative.

Brânduşa Orăşanu, comisar de la Gardă de Mediu, susţine că nu este depăşit nivelul de poluare al aerului şi că oamenii nu sunt în pericol.