Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

” Tu ești blestemul cel mai greu, femeia prietenului meu” !

Articolul publicat în ” Vocea Vâlcii” în ediția trecută cu titlul ” Bani, sex, scandal în sportul vâlcean!” a provocat reacții la a căror amploare nu ne așteptam. Comentarii pe ediția on-line, telefoane primite de la cei doi ” subiecți” importanți ai articolului, telefoane primite de la rude, cunoscuți, amici ai acestora și chiar drepturi la replică. Întors din sejurul din Turcia, arbitrul Adi Comănescu a participat, în weekend, la o nuntă considerată eveniment monden, însoțit de fosta iubită a lui Bogdan Diculoiu. Perechea a stat retrasă, nu a dansat și nu a încercat să epateze. Bogdan Diculoiu ne-a trimis un drept la replică pe care îl publicăm așa cum facem cu toate drepturile la replică. Nu putem, însă, să nu îl comentăm. În primul rând pentru această redacție, fiecare vâlcean este important. Noi nu am scris și publicat numai despre politicieni sau oameni de afaceri. Fiecare om poate constitui un subiect, viața fiecărui vâlcean (uneori chiar a unor copii) poate fi o pildă. Povestea despre Bogdan Diculoiu și Adi Comănescu este, de fapt, un exemplu despre ce poți păți în viață și cât de efemere pot fi prieteniile și iubirile. Faptul că unul din protagoniști este un cunoscut om din fotbal la nivel național, iar celălalt băiatul unui lider important de sindicat, director în cel mai important Club de Handbal din România, arbitru și el, chiar dacă la nivel de ligi inferioare, nu pot constitui decât motive suficiente de a aborda un subiect de acest gen.

Domnul Diculoiu se subapreciază când crede că nu poate fi un subiect de interes public. Dovada stă în numărul celor care au dorit să citească pe Internet acest articol. Regretăm sincer problemele de sănătate pe care le are (am verificat și am aflat că într-adevăr a suferit mai multe investigații medicale) și înțelegem dubla traumă prin care a trecut. Pentru că este o traumă să fii părăsit de o persoană la care ții. Dar o traumă și mai mare este să îți pierzi un prieten de mulți ani, să constați, de fapt, că acesta nu ți-a fost niciodată prieten, că te-a mințit și trădat. Fapt recunoscut chiar de Diculoiu Bogdan care spune că Adi Comănescu nu este OM. În oraș sunt sute de oameni care i-au văzut pe cei doi împreună la multe partide de fotbal și handbal, la aniversări, petreceri, evenimente. Știm că, în urmă cu peste un deceniu, Adi Comănescu a fost prezent la nunta lui Bogdan Diculoiu. Lumea îi percepea ca pe niște buni prieteni. Cunoscuții lor comentează acum despre această prietenie sfâ șiată. Unii o consideră vinovată pe domnișoara M. care a trecut din patul unuia în al celuilalt atât de repede (unii susțin că, de fapt, a rămas o perioadă în două paturi), alții cred că Bogdan Diculoiu este de vină pentru că nu a șitiut să păstreze femeia și pentru că a avut prea mare încredere și în ea, dar mai ales în Adi, care îi era confident, majoritatea, însă, consideră că Adi Comănescu a gre șit când nu s-a abținut să ” se dea” la iubita prietenului său, fiind cunoscut faptul că un bărbat educat evită întotdeauna orice relație intimă cu soțiile sau iubitele prietenilor săi. ” Nu am nicio legătură cu un individ numit Comănescu Adrian Cornel. Este adevărat că am avut la un moment dat un prieten cu acest nume, dar l-am uitat în clipa în care am realizat că nu este OM” – spune în final Bogdan Diculoiu, recunoscând indirect că de la prietenie la dușmănie uneori nu este decât un pas. Și de la iubire la ură la fel. În presă, de la o nuanță la alta totul poate fi relativ. Fiecare frază publicată de noi ar putea fi interpretată de cineva care se simte atacat într-un fel și explicată de noi în altfel. În final, despre Adi Comănescu și Bogdan Diculoiu putem concluziona folosind o frază înregistrată de procurorii DNA atunci când Adi Comănescu a fost suspectat de a fi aranjat rezultatul unei partide la Târgu Mureș, partidă în care el era arbitru de rezervă, la o brigadă de arbitraj vâlceană. Fraza care a apărut atunci în mai multe dosare și ziare centrale este, de fapt, o replică dată de Comănescu, prin telefon, unui om important din administrația orașului ardelean indignat că partida s-a terminat doar la egalitate: ” Atâta au putut băieții” !

RADU DUMITRESCU

***************************************************************************************************************************************

Drept la replică la articolul ” Bani, sex, scandal în sportul vâlcean!” din 27 iunie 2013

Către redacția bisăptămânalului ” Vocea Vâlcii” Citesc cu plăcere, în limita timpului meu, presa locală, deci și publicația ” Vocea Vâlcii” . Spre surprinderea mea am constatat în urma articolului publicat despre mine că nu este deloc plăcut ca cineva să se amestece în viața ta personală. Nu șitiu de fapt ce interes public ar reprezenta viața mea în condițiile în care nu sunt o persoană publică, nu fac politică, nu am ocupat niciodată funcții importante administrative, economice sau politice. Doresc totu și să fac niște precizări legate în special de ” informațiile” pe care le-ați publicat despre mine: Nu dețin un autoturism de lux ci unul achiziționat, la mâna a doua în urmă cu 5 ani. Nu am în proprietate sau în construcție nicio vilă și nu am fost la Monte Carlo (autorul articolului probabil se referea că în urmă cu ceva ani eram client al localului cu acest nume ce aparținea unui prieten) Nu am afaceri imobiliare sau agenție de impresariat, ci doar ajut niște prieteni în editarea și distribuirea unei reviste de publicitate. Într-adevăr am fost plecat la Viena, dar în niciun caz pentru a merge prin cazinouri sau cluburi, cum se insinuează în articol, ci pentru niște analize medicale. Nu am fost niciodată cercetat sau urmărit penal de vreun organ de anchetă (Poliție, Procuratură, PNA, DNA etc) singurele contacte cu poliția fiind în urma unor contravenții minore rutiere pe care le poate avea orice conducător auto (contravenții în urma cărora am achitat amenzile primite în timpul legal și fără a încerca vreo sustragere sau mușamalizare). Este normal să fiu văzut în compania unor femei frumoase pentru că am multe cunoștințe de gen feminin și am remarcat că toate femeile pe care le cunosc sunt frumoase, dar asta nu cred că este o infracțiune. Nu am nicio legătură cu un individ numit Comănescu Adrian Cornel. Este adevărat că am avut la un moment dat un prieten cu acest nume, dar l-am uitat în clipa în care am realizat că nu este OM. Prin urmare vă rog ca după publicarea acestui drept la replică să binevoiți a vă îndrepta atenția profesională spre subiecte de interes public așa cum faceți de obicei și să nu considerați că Bogdan Diculoiu este un astfel de subiect pentru că vă asigur că nu este.   Cu respect, Bogdan Diculoiu!