Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Trei sferturi din PRIMĂRIA BUJORENI, trimisă în judecată pentru CORUPŢIE

PENAL. Primăria Bujoreni este în acest moment o „bombă cu ceas”, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea au decis să trimită în judecată nu mai puţin de 10 persoane ce lucrează la această unitate administrativ – teritorială. În capul listei se află vechea conducere a primăriei, primarul, viceprimarul, secretarul, dar şi membrii Comisiei de Fond Funciar.
Luni, 10 noiembrie a.c., 10 angajaţi ai Primăriei Bujoreni au fost daţi pe mâna justiţiei pentru fapte de corupţie, ei fiind acuzaţi de abuz în serviciu şi conflict de interese. Este vorba despre vechea conducere a Primăriei, în fruntea căreia se afla şi atunci actualul primar Alexandru Roşu. În schimb, viceprimar era liberalul Ion Raicu, în jurul căruia se învârte întreaga poveste de corupţie. Din câte am reuşit să aflăm, în cauză este vorba despre retrocedarea ilegală a unui teren de 1.050 metri pătraţi, teren ce se află în preajma Staţiunii Pomicole din Bujoreni.
În fapt, ex-viceprimarul PNL Ion Raicu a complotat cu secretarul comunei, Gheorghe Petrescu, atât ei, cât şi membrii Comisiei de Fond Funciar reuşind să încalce legea flagrant doar pentru a pune mâna pe terenul respect. Din informaţiile noastre, se pare că pe terenul respectiv a fost făcut abuziv un titlu de proprietate pe numele lui Adrian Traşcă, cumnatul viceprimarului Raicu. Întreaga Comisie de Fond Funciar şi-a dat acordul şi a votat pentru această împroprietărire, iar viceprimarul liberal de atunci şi-a pus chiar şi semnătura pe titlul de proprietate şi pe actul de punere în posesie. Povestea nu s-a încheiat însă aici, pentru că, ulterior, cumnatul lui Ion Raicu a vândut terenul unui nepot de-al secretarului Gheorghe Petrescu, care, la rândul său, i-a făcut act de vânzare – cumpărare însuşi secretarului comunei Bujoreni.
În acest fel, întreaga conducere a Primăriei Bujoreni, dar şi membrii Comisiei de Fond Funciar au comis fapte de corupţie pentru care, aşa cum spunea, au fost trimişi în judecată pe rolul instanţei de judecată a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

Iată cei 10 inculpaţi

Printre inculpaţii în dosarul retrocedărilor ilegale de la Bujoreni se află primarul comunei, Alexandru Roşu, care era preşedintele Comisiei de Fond Funciar. Mai mult, acuzaţi în dosar mai sunt următorii: Ion Raicu (ex-viceprimar), Gheorghe Petrescu (secretarul localităţii), Nicolae Stănescu (consilier local PSD şi membru al comisiei), Cristian Marinescu (inginer agronom şi membru al comisiei), Octavian Marinescu (inginer agricol şi membru al comisiei), Florian Mareş (consilier local şi membru al comisiei), Denisa Olescu (consilieri juridic şi membru al comisiei), Constantin Dina (consilier local şi membru al comisiei) şi Ştefan Roman (consilier local şi membru al comisiei).