Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Traian Berbeceanu află miercuri dacă va fi pus în libertate

Azi este zi decisivă pentru comisarul – șef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba. El va afla dacă va petrece următoarele 29 de zile după gratii sau va fi cercetat în libertate. Recursul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde un complet de trei judecători va decide dacă Berbeceanu reprezintă un pericol public sau nu.

Reamintim că Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba Iulia, a fost arestat în cursul săptămânii trecute, atunci când judecătorul Dana Ghiţoaică a admis propunerea de arestare preventivă făcută de procurorii DIICOT pe numele lui Berbeceanu. Berbeceanu este acuzat că a sprijinit un grup infracţional nestructurat, că a favorizat infractorul, dar şi că a omis sesizarea organelor judiciare, că a depus mărturie mincinoasă şi a făcut fals în declaraţii.

Avocatul lui Berbeceanu, fostul judecător Daniel Tiliciu, a criticat în termeni duri „prestaţia” judecătoarei Dana Ghiţoiacă, susţinând că aceasta a făcut o nedreptate când a luat decizia de a-l trimite în spatele gratiilor pe şeful BCCO Alba. Mai mul, Tiliciu dă de înţeles că magistraţii de la Curtea de Apel Alba nu sunt competenţi şi îşi pune mari speranţe în corectitudine judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „O decizie greşită, din punctul nostru de vedere. Am declarat recurs, sperăm să se facă dreptate şi să fie pus în libertate. Aşa ar fi firesc” – a declarat avocatul Daniel Tiliciu.