Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TRAGEDIE pe Valea Oltului: O fetiţă de 13 ani, ORFANĂ pentru a doua oară! Soţii Lascu au murit, după ce maşina lor a plonjat în Olt

Un tragic accident de circulație petrecut chiar în duminica Floriilor pe Valea Oltului, a destrămat pentru totdeauna o familie. Maşina în care se aflau o fetiţă de 13 ani şi părinţii ei a plonjat în apele râului după ce a ieşit de pe şosea. Este vorba despre Mariana Lascu de 46 de ani din Râmnicu Vâlcea și soțul acesteia de 53 de ani, care se afla la volan. Mariana Lascu este asistent maternal profesionist și o avea pe Andreea în plasament încă de când era mică. Tot soții Lascu l-au crescu și pe fratele Andreeei, care acum are 20 de ani și este plecat în străinătate.

Copila a supravieţuit datorită unui trecător, însă ai ei nu au reuşit să se salveze. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 10 pe DN 7, Râmnicu Vâlcea- Brezoi. Cei doi soţi şi fiica lor în vârstă de 13 ani se îndreptau spre casă, când la kilometrul 207 maşina lor a plonjat 25 de metri în hău şi s-a oprit în apele Oltului.

Imediat după accident a urmat o misiune dramatică de salvare. La faţa locului au fost trimişi pompieri, medici şi poliţişti. Până să ajungă aceştia un bărbat a reuşit să o ajute pe copilă.
În timp ce copila era transportată de urgenţă la spitalul din Vâlcea, salvatorii au încercat să-i ajute părinţii.

Deşi au stat mult timp în apă, medicii au încercat să îi resusciteze sperând într-o minune. Din păcate, cei doi soţi au decedat.

Se afla în plasament la familia Lascu

Andreea fusese părăsită la naştere şi de mai bine de 10 ani se afla în plasament la familia Lascu, cei care şi-au găsit sfârşitul pe fundul râului Olt, între fiarele contorsionate ale autoturismului.
Deşi fizic fetiţa se află în afara oricărui pericol, ea fiind şi internată la spitalul judeţean de urgenţă Vâlcea, unde i s-au făcut toate investigaţiile, pentru ea trauma emoţională este enormă. Ar fi a doua oară când îşi pierde părinţii. Pe cei adevăraţi nu i-a cunoscut niciodată, iar pe cei cu ajutorul cărora a cunoscut ce înseamnă o familie, i-a pierdut în Duminica Floriilor într-un tragic accident de maşină.

Andreea va petrece Paștele în familia unei prietene

Singura familie pe care Andreea a cunoscut-o nu mai există, însă fetiţa mai are un frate mai mare care a fost şi el în plasament la acceaşi familiei. De asemenea, familia Lascu mai are 2 băieţi, care locuiesc în Bucureşti. Directorul adjunct al DGASPC Vâlcea, Jana Diaconu, s-a interesat îndeaproape de cazul Andreei şi susţine că se va găsi cea mai bună soluţie pentru aceasta.

„Deocamdată, Andreea se află în grija unui asistent maternal profesionist, pentru că deşi au fost multe persoane care au spus că şi-ar dori ca fetiţa să stea cu ei, nimeni nu şi-a asumat responsabilitatea legală pentru creşterea şi îngrijirea ei. O prietenă a familiei, pe care am întâlnit-o la spital, şi-a manifestat dorinţa de a o lua la ea, pentru a petrece sărbătorile de Paşti. Sunt multe variante, însă avem nevoie de timp, mai ales Andreea. Suferă enorm, este traumatizată şi este greu să iei decizii sub imperiul acestor emoţii”, susţine Jana Diaconu.

Tragedia ar fi putut fiu evitată! CNAIR nu-şi face treaba

Accidentul în urma căruia doi adulți au decedat weekend-ul trecut pe DN7 – Valea Oltului ar fi putut fi evitată, dacă cei de la Drumurile Naționale ar fi ținut cont de informările IPJ Vâlcea legate de zona cu pricina.

Lipsa unor parapeți pe Valea Oltului în zona kilometrului 206, acolo unde o mașină a ajuns în Olt, iar două persoane, soț și soție, au murit înecați, ar fi putut fi evitată, dacă recomandările IPJ Vâlcea, ar fi fost băgate în seamă de cei de la Drumuri Naționale.

Polițiștii vâlceni au trimis mai multe informări legate de această zonă și necesitatea montării unor parapeți de protecție, dar acestea s-au prăfuit probabil printr-un birou al celor de la Compania Națională de Autostrăzi și Infrasctructură Rutieră din România. ’’IPJ Valcea a trimis mai multe informări la secția de drumuri de a lungul timpului. Ultima a fost făcuta în luna ianuarie 2018″, spun cei de la IPJ Vâlcea.