Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Traficanţii din Vâlcea, care au transportat 333 de kg de heroină, au fost daţi pe mâna judecătorilor

Doi vâlceni şi doi turci au fost trimişi în judecată pe rolul Tribunalului Vâlcea, ei fiind acuzaţi de trafic de droguri de mare risc. Este vorba despre celebrul caz al traficanţilor de droguri, care au fost prinşi de poliţişti şi procurori în timp ce transportau o cantitate impresionantă de heroină.

George-Solomon Săman, care deţinea o firmă de transport internaţional în municipiul Râmnicu Vâlcea, şi Liviu-Constantin Bîngă, şofer vâlcean, dar şi turcii Yigit Hakan, care, de asemenea, avea o firmă de transport internaţional ce avea sediul şi în municipiul Râmnicu Vâlcea, şi Sincar Huseyin au introdus în ţară, cu două tiruri, nu mai puţin de 333 de kilograme de heroină. Reţeaua infracţională de traficanţi de droguri era urmărită de circa patru ani. Marfa doar tranzita România, nefiind pentru consumatorii români, ci pentru cei din Olanda şi Germania.

Pentru a-i prinde pe traficanţi, în perioada ianuarie – iulie 2015, anchetatorii au acţionat pe relaţia Turcia – Ucraina – România – Europa de Vest, urmărind îndeaproape transportul de heroină trimis din Afganistan. Ulterior, atât vâlcenii, cât şi turcii au fost arestaţi.

Vineri, 15 ianuarie 2016, procurorii DIICOT au decis să-i trimită pe cei patru inculpaţi în judecată, pe rolul Tribunalului Vâlcea, ei fiind acuzaţi de trafic de droguri. Conform Art. 2 din Legea 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri „(1) cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi. (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi”.