Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Țepe cu iz de modelling în Râmnicu Vâlcea

Înșelăciunea cu falsa agenție care organizează o selecție pentru promovarea unor produse cosmetice contra unei sume de bani s-a întors în Râmnicu Vâlcea. De mulți ani, periodic, în mai toate orașele in țară apar o serie de așa-zise „agenții de modelling” care abordează trecătorii și le oferă ședințe foto și chiar „oportunitatea” de a face reclamă unor mărci de produse cosmetice. Însă, înainte ca persoanele abordate să pășească în lumina reflectoarelor, angajații acestei firme solicită o sumă de bani, drept garanție.

De data aceasta, la Râmnicu Vâlcea au revenit cu un update al manevrei, schimbându-și obiectivul principal de abordare. Acum, angajații acestei așa-zise agenții propun persoanelor abordate pe stradă să devină modele pentru produse folosite în make-up, întreținerea tenului sau vopsitul părului. Aceștia spun că poți beneficia de diverse tratamente faciale cu niște produse de top (iar când sunt întrebați ce produse sunt și ce brand, talentații în a măguli lumea, se fofilează frumos de la răspuns și schimbă subiectul, spunând doar că sunt “cele mai bune produse de pe piaţă”), beneficiezi de ședințe gratuite cu hair-stiliști etc.. După ce expun în cele mai mici detalii, toate avantajele pe care le oferă şi se asigură că citesc pe faţa interlocutorului satisfacţia, aleg să anunţe şi un indiciu „neimportant”, faptul că pentru acest lux, se percepe o taxă de DOAR 120 de lei. Chipurile, această taxă este de fapt o garanție că viitorul model va continua să vină la ședințele organizate de această agenție.

Țeapa este destul de bine organizată, oamenii sunt clar nişte profesionişti în domeniu, având vorbele la ei şi găsind mereu metode pentru a se eschiva de la răspuns la întrebările incomode.

De două-trei zile, o astfel de agenție a reapărut chiar în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea. Ghinionul lor a fost că una din persoanele pe care le-au abordat, nu s-a lăsat „vrăjită” și ne-a relatat totul:

„Trecând prin Centru, în dreptul unui gang care duce spre Hala din Piața Centrală, am fost abordată de un tânăr, cu ochii albaștri și barbă. Am răspuns invitației drăguțe de a afla mai multe detalii, dând semne că sunt chiar interesată de ce spune. Am acceptat să merg la sediul lor (un apartament aflat la etajul 2, pe o scară din blocul L de pe Calea lui Traian 114, cu intrarea față în față cu Hala Centrală, ca să mă vadă colega lui și să-mi spună mai multe detalii. Colega lui, o brunețică drăguță, foarte strident machiată, deși purta mască, mi-a spus că este foarte bine că am venit la ei, că o să apar prin reviste în reclame care promovează diferite produse cosmetice, vopsele de păr, creme pentru ten etc. Mi-a arătat câteva reviste în care erau modele de reclame și mi-a zis să nu îmi fac griji, că în reclame vor apărea doar părți ale feței mele, nu toată fața ca să mă recunoască cineva. Apoi a deschis discuția despre bani și mi-a zis că trebuie să plătesc suma de 120 lei, taxă de garanție că eu voi veni la ședințele lor cu make-up artiști sau hair-stiliști. Când am început să devin suspicioasă, a încercat să mă liniștească, spunându-mi că acești bani îi voi recupera după prima ședință foto.

Atunci mi-am dat seama că este 100% înșelăciune și, eschivându-mă, am zis că nu dispun acum de acei bani, iar tânăra, cu un ton lingușitor, m-a anunțat că pot plăti și cu cardul și că pe acei bani mi se va elibera un bon fiscal. A tot insistat să plătesc această sumă de bani, dar pentru a scăpa și a pleca cât mai repede de acolo, i-am zis că o să mă duc acasă și o să mă reîntorc cu banii”.

CITIȚI ȘI: https://www.voceavalcii.ro/42958-ramnicu-valcea-teapa-cu-modelling-in-centrul-orasului.html