Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Ţărancă proastă ce eşti!”

Dialog incredibil între pedagogă şi adolescenta care s-a sinucis: „Ţărancă proastă ce eşti!”

MĂRTURISIRI. Raluca Vladu, tânăra elevă a Colegiului Mircea cel Bătrân (Roaită) din Rm. Vâlcea care s-a sinucis luna trecută, ar fi trăit un coşmar la internatul şcolii. Primarul din Popeşti, de acolo de unde provenea fata, ne-a mărturisit că din informaţiile pe care le are, pedagoga căminului de elevi i s-ar fi adresat fetei cu „Ţărancă proastă ce eşti!”.

O tânără de doar 15 ani a murit, aruncându-se în faţa trenului şi nimeni nu a aflat până acum de ce a ales să-şi pună capăt zilelor. Este vorba, desigur, despre eleva Raluca Vladu, de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Rm. Vâlcea, care s-a sinucis la sfârşitul lunii septembrie a.c., iar prietenii, colegii şi părinţii ei încă mai caută vinovatul sau motivul pentru care fata a recurs la acest gest.

Reamintim că tragedia a avut loc în dimineaţa zilei de joi, 26 septembrie, la primele ore ale dimineţii, când fata s-a aruncat în faţa trenului în halta din Nord. Raluca Vlad, de 15 ani, din Popeşti, era elevă în clasa a IX-a la „Roaită”. Fata venise de două săptămâni la acest colegiu, ea terminând generala la Şcoala Urşi Popeşti, cu o medie mare de 9,32. Cadrele didactice şi directorul Cătălin Pană de la Roaită au rămas şocate la aflarea veştii că tânăra s-a sinucis, susţinând că ea nu avea niciun fel de problemă la şcoală şi era aşteptată să vină la orele de curs ce începeau la ora 13.00.
15. DEZVALUIRI - Ţărancă proastă ce eşti2
Raluca Vlad era cazată la internatul colegiului din cartierul Nord, iar în dimineaţa tragediei, ea a fost văzută când se ducea să ia micul dejun. După aceea, fără a avea permisiunea pedagogului, fata a părăsit internatul şi de atunci nimeni nu a mai ştiut nimic de ea până când poliţia nu a anunţat tragicul eveniment. De la poliţiştii ce cercetează cazul am aflat că tânăra a fost văzută de mecanicul trenului că aştepta pe peron, foarte aproape de calea ferată. A început să semnalizeze, Raluca s-a dat câţiva paşi înapoi, însă când trenul a ajuns în dreptul ei, fata s-a aruncat sub şine.

De atunci, se tot încearcă să se găsească motivul ce a dus-o pe Raluca în starea de a-şi lua viaţa. Ea nu a lăsat niciun indiciu, singurul indiciu fiind un bilet de adio din jurnalul ei personal în care a scris cu majuscule: „VĂ IUBESC PE TOŢI! LA REVEDERE!”. Paginile site-urilor de socializare au fost umplute însă cu mesaje de condoleanţe, cu clipuri video de adio, dar şi cu opinii ale prietenilor tinerei despre ce s-a întâmplat cu câteva zile înainte să se omoare. Astfel că, una din amicele Ralucăi Vladu susţine că vina pentru această tragedie o poartă „pedagoga” de la internatul unde era cazată fata.

Ba mai mult, zilele trecute, primarul localităţii Popeşti, Constantin Şerban, ne-a mărturisit că i s-a povestit că pedagoga pe care dau vina şi colegii Ralucăi, i-ar fi făcut viaţa un calvar tinerei, iar, la un moment dat, ea s-a adresat fetei cu „Ţărancă proastă ce eşti!”. De altfel, Raluca Vladu urma să fie mutată în altă cameră la internat, iar pedagoga o ameninţase că îi va suna părinţii şi-i va chema la internat să o „pârască” pentru nişte glume ce şi le făcea cu prietenele ei. „Sunt multe zvonuri care circulă în ceea ce priveşte motivele ce au determinat-o pe Raluca să se sinucidă. Eu am auzit că ar fi avut un conflict cu pedagoga de la internat şi că aceasta ar fi făcut-o la un moment dat «ţărancă proastă», ar fi amendat-o şi voia să o mute din internat. Sigur, se mai vorbeşte şi că ar fi avut un prieten şi poate că s-a certat cu el. Dar cine ştie cu certitudine ce a fost în capul ei când a ales să se omoare? Este mare păcat pentru că era o fată plină de viaţă şi cuminte. Părinţii ei sunt devastaţi şi nu îşi pot reveni din şoc. Mare păcat!” – ne-a declarat primarul localităţii Popeşti, comună de unde era şi Raluca.