Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tânăra obligată timp de doi sa se prostitueze în Franța! Agresorul a fost RETINUT de DIICOT

La data de 12 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. din Vâlcea, au efectuat 3 percheziții domiciliare, două în Berbești și una în Drăgășani, în vederea prinderii unui bărbat bănuit de trafic de persoane.
Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii septembrie 2017, o tânără, de 21 de ani, din Berbești, ar fi fost transportată la o locuință din Lyon, Franța, sub pretextul că va munci într-o fabrică.
În realitate, ar fi fost folosită metoda „Loverboy”. Tânăra ar fi fost lipsită de libertate și obligată prin violențe și amenințări să practice prostituția într-o parcare de un tânăr, de 22 de ani, tot din Berbești.
La data de 26 mai 2020, cei doi s-au întors în țară, fiind izolați la domiciliul bărbatului din orașul Berbești.
În seara zilei de 2 iunie 2020, victima a reușit să fugă apelând la ajutorul vecinilor. În timpul fugii, bărbatul ar fi intrat cu autoturismul său în autoturismul în care se afla tânăra și persoana care a ajutat-o, rezultând avarii la autoturismul său (al bănuitului) ce nu i-au mai permis deplasarea, victima reușind astfel să scape.
De la locuințele vizate au fost ridicate 12 telefoane mobile, 9 SIM-uri, 2 laptop-uri, o tabletă, 2 bancnote de 500 de euro, posibil false, unelte și mai multe documente.
Tânărul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Vâlcea, iar în urma probatoriului administrat, a fost dispusă reținerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței de judecată, în vederea dispunerii de măsuri legale.
Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea și Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea.