Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: ziaruldeiasi.ro

TÂLHARIE în CARTIERUL NORD din municipiul RÂMNICU VÂLCEA

Foto: ziaruldeiasi.roAutorul unei tâlhării ce a avut loc la sfârşitul anului trecut a fost prins de poliţişti abia zilele luni, 18 ianuarie 2016. Fapta a fost comisă în Cartierul Nord al municipiului Râmnicu Vâlcea, iar tâlharul este nimeni altul decât un tânăr de 18 ani, Marian A. – din localitatea Ioneşti.

Oamenii legii au stabilit că, într-o seară, în jurul orei 19.30, suspectul i-a smuls din mână unei persoane telefonul mobil şi căştile ce erau conectate la acesta. Tâlharul a fugit imediat după ce a comis fapta, identitatea lui fiind descoperită abia zilele trecute. Ca urmare, adolescentul Marian A. s-a ales cu un dosar penal şi cu o reţinere pentru 24 de ore, el urmând să fie propus pentru mandat de arestare preventivă.

„Din primele cercetări s-a stabilit faptul că în jurul orei 19.30, victima a intenţionat să intre în scara unui bloc, având conectate căştile audio la telefonul mobil şi a fost surprinsă de smulgerea din mână a bunului de către un tânăr necunoscut. Persoana vătămată nu a fost ameninţată sau agresată fizic. Prejudiciul în valoare de aproximativ 900 de lei a fost recuperat şi predat victimei.

În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii l-au reţinut pe tânăr pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” – se arată în comunicatul de presă al IPJ Vâlcea.