Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Vocea Valcii
facturi fiscale

Sute de facturi fiscale înregistrate fictiv de evazionişti! Suspecţii au fost încătuşaţi!

Vocea ValciiTrei persoane au fost arestate de poliţişti, după ce s-a descoperit că suspecţii au cauzat un prejudiciu statului de 386.000 de lei, prin evaziune fiscală. Controalele au fost făcute luni, 11 mai a.c., de către poliţiştii din Ialomiţa, care aveau indicii clare că cele trei persoane au săvârşit infracţiunile de evaziune fiscală, spălare de bani, participaţie improprie la fals intelectual, fals în declaraţii, participaţie improprie la uz de fals şi complicitate la evaziune fiscală.

În fapt, este vorba despre un bărbat de 38 de ani, din comuna Maia, care fiind administrator al unei societăţi comerciale, ar fi înregistrat în contabilitate nu mai puţin de 217 de facturi fiscale fictive. Complici se pare că i-a avut şi pe un alt bărbat de 42 de ani, dar şi pe o femeie de 28 de ani, ambii din Bucureşti. Conform spuselor poliţiştilor, rezultă că bărbatul de 42 de ani, care, la rândul său, era administrator al unei societăţi, a retras sume de bani din conturile bancare ale magazinelor pe care le administra, bani proveniţi din comerţul cu fructe şi legume. În acest fel, el a creat un circuit fictiv de operaţiuni comerciale de aprovizionare cu fructe şi legume.

În ceea ce o priveşte pe femeia de 28 de ani, aceasta este suspectă că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada iulie 2011 – iulie 2012, ar fi întocmit în fals 129 de facturi fiscale şi 171 de chitanţe de încasare, documente care au fost înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii comerciale administrată de bărbatul de 38 de ani, din Maia. „Astfel, unitatea administrată de femeie, ar fi dobândit în perioada septembrie 2011 – noiembrie 2012, aproximativ 51.000 de lei, sumă transferată de firma bărbatului de 38 de ani. Prin retrageri succesive, banii ar fi fost remiși bărbatului de 42 de ani, din municipiul Bucureşti. De asemenea, pentru a evita ca bunurile sale mobile şi imobile să fie puse sub sechestru asigurator, bărbatul de 38 de ani ar fi iniţiat demersurile necesare în vederea vânzării fictive a tuturor bunurilor pe care le deţinea în proprietate la data respectivă şi ar fi realizat tranzacţii fictive în acest sens” – se arată în comunicatul IGPR.

Cei trei suspecţi au fost reţinuţi, urmând să fie propuşi pentru arestare preventivă.