Acasă Dezvăluiri SUA refuză extrădarea lui Nicuşor Constantinescu

SUA refuză extrădarea lui Nicuşor Constantinescu

Cererea de extradare a lui Nicusor Constantinescu, formulata ca urmare a deciziei de arestare a acestuia, a fost respinsa de autoritatile din SUA, au declarat surse judiciare.

In aceste conditii, autoritatile judiciare din Romania nu pot pune in executare mandatul de arestare emis pe numele lui Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, au mai spus sursele citate, potrivit Mediafax.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, declara, la inceputul lunii septembrie, ca exista informatii cu privire la locul in care se afla Nicusor Constantinescu, dar procedurile de extradare nu sunt publice si „orice risc de forma sau de fond risca sa prelungeasca procedura sau sa o anuleze”.

La inceputul lui septembrie, Constantinescu a trimis un memoriu procurorului general al SUA, Eric Holder Jr., in care a sustinut ca justitia romana e controlata de DNA si a solicitat respingerea oricarei cereri de arestare ce va ajunge in SUA pe numele sau.

Avocatul lui Constantinescu, Catalin Dancu, a scris in memoriu ca „intrucat a fost emis un mandate international de urmarire si arestare cu consecinta aducerii sale in tara, va solicit respectuos ca in analiza memoriului si a documentelor anexa sa nu dati curs solicitarii autoritatilor romane de a pune in aplicare pe teritoriul SUA acest mandat si de a refuza executarea mandatului ca urmare a incalcarii legii”.

Nicusor Constantinescu, cercetat de DNA in mai multe dosare, se afla de mai multe luni in SUA, la tratament pentru cancer de prostata.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.