Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

STRIGĂTOR LA CER! Justiţia din Bălceşti lasă criminalii în libertate! Citiţi aici o poveste înfiorătoare!

foto Vocea ValciiA fost omorâtă chiar sub ochii fetiţei sale de trei anişori, iar ucigaşul ei se află în libertate, el primind o condamnare ruşinoasă. Este vorba despre accidentul de la Grădiştea, acolo unde preoteasa din comună a fost accidentată mortal de un minor ce s-a urcat la volan fără permis şi a părăsit locul accidentului. Acum însă, şoferul criminal a fost eliberat din arest preventiv de magistraţii Judecătoriei Bălceşti, care i-au dat, aşa cum spuneam, şi o condamnare jenantă.

În toamna anului trecut, pe data de 8 octombrie 2015, un caz înfiorător a zguduit Vâlcea. O tânără de 27 de ani, Cătălina Ştefania Popescu, a fost omorâtă de un minor de 17 ani, care s-a urcat la volanul unui BMW deşi el nu deţinea permis de conducere. Femeia, preoteasă în comuna Grădiştea şi angajată a Raiffeisen Bank din oraşul Berbeşti, îşi ducea la grădiniţă fetiţa de trei anişori în momentul în care a fost spulberată de autoturism.

S-a întâmplat pe DN 67 B, la kilometrul 50+200 m, în comuna Grădiştea, când şoferul de 17 ani, Ionuţ Claudiu Hurezan, care conducea autoturismul BMW înmatriculat în Bulgaria, pe fondul lipsei de experienţă, a pierdut controlul volanului, a derapat, a intrat pe sensul opus şi le-a lovit din plin pe Cătălina şi fiica sa.

Ionuţ Claudiu Hurezan a fugit de la locul accidentului, lăsându-le pe cele două victime ale sale prinse între BMW şi o maşină parcată pe marginea drumului, maşină care-i aparţinea Cătălinei şi din care abia coborâse. Femeia a suferit răni grave şi a murit la spital, iar fiica sa a fost rănită uşor.

Prins, arestat şi trimis în judecată

Poliţiştii rutieri ai SPR Vâlcea şi-au făcut treaba la momentul respectiv. Ei l-au căutat pe şoferul minor în toată zona şi nu au avut linişte până când nu i-au pus cătuşele la mâini. Oamenii legii l-au prins în aceeaşi zi în care s-a produs accidentul şi l-au dus în faţa instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Astfel, Ionuţ Claudiu Hurezan a ajuns în spatele gratiilor, acolo unde a stat până marţi, 22 martie 2016, când un magistrat al Judecătoriei Bălceşti a decis să-l elibereze din arest preventiv.

Însă, în tot acest timp cât a stat în arest preventiv în Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova, minorul Hurezan a fost trimis în judecată pentru comiterea, în concurs real, a infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului.

O condamnare jenantă…

După doar nouă şedinţe de judecată, magistratul Judecătoriei Bălceşti a considerat că este cazul să pronunţe condamnarea. Nimic de zis, însă decizia sa este ruşinoasă, ţinând cont că ucigaşul s-a ales doar cu măsura educativă a internării într-un centru educativ pe perioadă de 1 an, iar victima sa putrezeşte la doi metri sub pământ. Hotărârea a fost pronunţată marţi, 22 martie 2016, atunci când s-a decis şi punerea în libertate de îndată a şoferului criminal.

„În baza art. 124 alin. (1) şi (2) C.pen. raportat la art. 129 alin. (1) C.pen., pentru săvârşirea în concurs real a infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului. (…) Ia faţă de inculpatul minor Hurezan Ionuţ Claudiu în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova, jud. Dolj, măsura educativă a internării într-un centru educativ pe perioadă de 1 an, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 127 C.pen.; Deduce din durata măsurii educative, durata reţinerii şi arestării preventive, începând cu data de 08.10.2015, la zi. Atrage atenţia inculpatului minor asupra dispoziţiilor art. 124 alin. (3) C.pen. În baza art. 399 alin. (1), alin. (3) lit. d) şi alin. (4) C.pr.pen.; Constată încetată de drept măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul minor prin încheierea nr. 52/09.10.2015 în dosarul nr. 1105/185/2015 al Judecătoriei Bălceşti, confirmată prin încheierea nr. 36/13.10.2015 a Tribunalului Vâlcea, fiind emis mandatul de arestare nr. 7/UP/09.10.2015. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului minor arestat preventiv, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Executorie cu privire la măsura arestării preventive. În baza art. 274 alin. (1) C.pr.pen.; Obligă inculpatul minor Hurezan Ionuţ Claudiu la plata sumei de 2230 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat, din care 1880 lei în cursul urmăririi penale şi 350 lei în cursul judecăţii. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. Pronunţată în şedinţa publică din 22 martie 2016, la sediul Judecătoriei Bălceşti, judeţul Vâlcea” – se precizează în minuta instanţei.

Soţul victimei: „El stă în bar acum şi eu stau şi plâng lângă fetiţa mea…”

Decizia magistratului Judecătoriei Bălceşti este contestată de rudele Cătălinei Popescu, aceştia fiind indignaţi şi de punerea în libertate a şoferului criminal. Soţul tinerei ucise, preotul Florin Popescu, a contestat sentinţa şi cere cu lacrimi în ochi ca moartea soţiei sale să fie răzbunată.

Preotul consideră că pedeapsa primită de minorul Ionuţ Claudiu Hurezan este extrem de mică şi nedreaptă. Omul îşi strigă disperarea şi solicită ca ucigaşul soţiei sale să fie pedepsit pe măsura durerii pe care o simt el şi fetiţa sa.

„Mi s-a făcut o mare nedreptate de justiţia română. Nu se poate aşa ceva! Soţia mea preoteasă a fost ucisă de un minor care astăzi (marţi, 22 martie 2016 – n.r.) a fost pus în libertate după doar 5 luni de închisoare. El stă în bar acum şi eu stau şi plâng lângă fetiţa mea, care are doar 3 ani şi care încă o aşteaptă pe mami a ei să vina din cer. Judecătorul care l-a pus în libertate este Deca Eleodor, de la Judecătoria Bălceşti” – ne-a declarat soţul victimei, preotul Florin Popescu.