1

ŞOCANT! Oameni sfâşiaţi de CÂINII UCIGAŞI pe străzile din Copăcelu, la RÂMNICU VÂLCEA (FOTO)

Atenţie, informaţii şi imagini care te pot afecta emoţional! O haită de câini atacă şi omoară oameni la Copăcelu. Tragedie în cartierul Copăcelu, din municipiul Râmnicu Vâlcea, acolo unde un bărbat a fost pur şi simplu sfâşiat de o haită de câini. Este cea de-a doua victimă în decurs de câteva luni, în iarna acestui an o femeie pierzându-şi viaţa după ce a fost muşcată de patrupezi. Din păcate, autorităţile locale au stat până acum cu mâinile în sân, în timp ce câinii ucigaşi se plimbă liberi şi azi pe străzile municipiului.

În seara zilei de 27 februarie 2016, Nelu Drăgănescu, un bărbat de 67 de ani, a fost găsit mort pe un câmp din Copăcelu, trupul său neînsufleţit zăcând într-o baltă de sânge. Din câte se pare, omul a fost dat dispărut de familia sa încă din dimineaţa zilei de sâmbătă, rudele sale căutându-l disperate şi apelând la poliţie.
Din păcate însă, nu l-au mai găsit în viaţă, pentru că fusese sfâşiat de o haită de câini. Conform martorilor, Nelu Drăgănescu ar fi încercat să treacă un gard, rămânând prins în plasa de sârmă. Nu a reuşit să iasă şi să se apere, căci zeci de câini au sărit pe el, l-au pus la pământ, muşcându-l în numeroase locuri.
Criminaliştii care au ajuns la faţa locului au găsit bucăţi din hainele bărbatului împrăştiate pe zeci de metri, iar o porţiune mare din iarba uscată era pătată cu sânge, semn că bărbatul s-a zbătut să scape din colţii animalelor fioroase.
„Din câte am aflat, el a plecat la nişte vecini să vadă un cal. A mers pe câmp, a încercat să treacă un gard, a rămas prins în sârmă, iar acolo a fost prins de haita de câini, care l-a omorât” – ne-a spus un martor din Copăcelu.

Cauza decesului: plăgi muşcate… hemoragie externă

Trupul neînsufleţit al bărbatului de 67 de ani a fost dus la morga Spitalului Judeţean Vâlcea, acolo unde i s-a efectuat necropsia. Conform medicului legist Ioan Neamu, cauza decesului este destul de clară. Moartea bărbatului s-a datorat multiplelor muşcături ale patrupezilor şi hemoragiei externă provocată de acestea.
„Este vorba despre un bărbat de 67 de ani decedat. I s-a efectuat necropsia, constatându-se că prezenta plăgi muşcate consecutive, proveneau de la mai mulţi câni. Acele muşcături au provocat o hemoragie externă, care a dus la moartea bărbatului” – ne-a declarat medicul legist Ioan Neamu.

A doua victimă în ultimele luni… oamenii acuză autorităţile

Oamenii care locuiesc în cartierul Copăcelu sunt pur şi simplu şocaţi de cele întâmplate, mai ales că Nelu Drăgănescu este cea de-a doua victimă a haitelor de câini în ultimele luni. Asta pentru că, la sfârşitul lunii noiembrie, o femeie din Copăcelu a fost omorâtă pe stradă de câini, o mână fiind pur şi simplu smulsă şi dusă la zeci de metri de cadavru.

De atunci şi până acum, autorităţile din Râmnicu Vâlcea nu au făcut nimic, iar oamenilor le este frică să mai iasă pe stradă. De altfel, pe lângă zecile de maidanezi care circulă liberi prin cartier, localnicii mai bănuiesc şi faptul că unul dintre vecinii lor dă drumul seara la patrupezi pe stradă, el crescând şi hrănind în curtea sa situată exact lângă sediul RAR Vâlcea zeci de câini violenţi.
„Un domn are în curte peste 60 de câini şi am înţeles că seara le dă drumul. Aceşti câini sunt extrem de violenţi şi umblă liber pe străzi. Este a doua persoană omorâtă de câini în Copăcelu, iar autorităţile nu fac nimic. Nu este posibil aşa ceva! În ce ţară trăim? Am ajuns să fim omorâţi de câini pe stradă şi nimeni nu ia atitudine! În primul rând trebuie să se verifice dacă acel domn dă drumul la câini pe stradă şi dacă aceştia l-au omorât pe omul respectiv. În al doilea rând, mai sunt zeci de câini care umblă pe la vagoane şi pe lângă calea ferată şi care pot ataca oameni oricând” – ne-a spus Diana, o tânără ce locuieşte în Copăcelu şi care cere ca autorităţile să intervină imediat, înainte să se producă o nouă tragedie.