1

Senatorul Dorel Jurcan era să fie sfâșiat de un câine

GHINION. Președintele PDL Vâlcea, senatorul Dorel Jurcan, a ajuns la spital, cu multiple leziuni, după ce a fost mușcat de un câine, într-un cartier din orașul Drăgășani. Democrat-liberalul ne-a declarat că avea intenția să poarte discuții politice cu câțiva oameni destoinici din zonă, pe care dorea să-i convingă să accepte propunerea de a fi trecuți pe lista de consilieri locali. Cum nu șitia exact adresa, politicianul a întrebat câțiva localnici direcția către care trebuia să se îndrepte, însă a fost îndrumat gre șit și a ajuns în altă parte. Aici, a fost atacat de un câine care aproape i-a sfârtecat piciorul. În prezent, senatorul se află internat la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, iar starea lui este stabilă.

Sâmbătă, 31 martie 2012, senatorul PDL, Dorel Jurcan, a fost atacat de un câine, aflat în curtea unei case din cartierul drăgășenean Zlătărei. Politicianul povestește că dorea să discute cu câțiva localnici, despre care auzise că sunt oameni gospodari, în ideea de a-i convinge să intre în politică și să facă parte din echipa de consilieri locali ai PDL. Potrivit declarațiilor sale, Jurcan nu șitia adresa exactă a acestora, motiv pentru care a întrebat câțiva vecini, rugându-i să-i explice, cu exactitate, unde locuiesc.

A condus singur la spital

Ușor confuz, deoarece nu fusese corect îndrumat, Jurcan a intrat în curtea unei case, unde părea că nu este nimeni. Pedelistul susține că nu ar fi văzut câinele în momentul în care a pus piciorul în ograda cetățeanului, însă, la un moment dat, a auzit zgomotul unui lanț. Abia atunci, zice el, a realizat că acolo era legat un câine, care s-a năpustit asupra sa, care aproape că i-a sfâ șiat piciorul. ” Nu am avut șiansa să reacționez sau să mă apăr în niciun fel. Câinele a sărit pe mine și, la un moment dat, am simțit o durere puternică deasupra piciorului stâng. M-am speriat și am căzut pe spate, lovind animalul, în permanență, peste bot, pentru că încerca să mă muște. Cu chiu cu vai, am reu șit să mă târăsc pe coate, în spate, pentru ca animalul, care era legat cu un lanț, să nu mai poată ajunge la mine. Pe moment, nu am simțit nimic. Eram, probabil, în stare de șioc. În cele din urmă, am găsit locuința celor pe care-i căutasem, am stat un timp de vorbă, însă, la un moment dat, m-au apucat niște dureri cumplite. M-am suit la volan cu intenția de a mă duce la Spitalul Drăgășani. Nu am reu șit să ajung singur, din fericire, m-am întâlnit cu un prieten care m-a dus. Eu nu mai eram în stare să conduc. Imediat cum am ajuns, m-au băgat în sala de operație, unde mi-au operat mușcătura” , ne-a declarat Jurcan.

În urma căzăturii, senatorul s-a ales cu fisuri la coloana vertebrală, dar, din fericire, nu este nevoie de o intervenție chirurgicală. ” Datorită leziunilor suferite, trebuie să stau trei săptămâni la pat. Am încercat să mă ridic, dar nu pot. Am dureri cumplite. Ar fi soluție, să mă mai pot mișca și eu, purtarea unui corset special, dar, să vedem” , a conchis el.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU