Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Alexandru Mazăre, acuzat de complicitate la luare de mită

Senatorul Alexandru Mazăre a aflat care sunt acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA în dosarul în care primarul Constanţei este cercetat pentru fapte de corupţie după ce ar fi primit o mită de 175.000 de euro, joi dimineaţa când s-a prezentat în faţa anchetatorilor.

Procurorii îl acuză pe senator de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii. Alexandru Mazăre a declarat la ieşirea din sediul DNA că a fost citat de procurori pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile din acest dosar, respectiv de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Procurorii au extins, la 16 aprilie a. c., cercetările în cazul lui Radu Mazăre, acesta urmând să fie cercetat şi pentru fals în declaraţii. Primarul Radu Mazăre s-a prezentat miercuri la sediul DNA pentru a fi audiat de procurori.

Potrivit unui comunicat al DNA, în declaraţiile de avere formulate de pe 11 mai 2012 şi pe 29 iunie 2012, la conturile personale nu ar fi trecut şi un cont de-al lui Radu Mazăre deschis la o unitate bancară din Israel. În acest cont, ar fi fost virată de către o societate comercială, pe 13 septembrie 2011, suma de 95.000 de euro.