Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Şeful de cabinet al premierului Ponta, audiat la DNA

Şeful de cabinet al prim-ministrului Victor Ponta, Vlad Stoica, a fost audiat la DNA în dosarul de corupţie al preşedintelui suspendat al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu. Vlad Stoica a apărut în faţa anchetatorilor în calitate de martor. Procurorii DNA susţin că Stoica ar fi ştiut despre discuţiile purtate de Duicu în cabinetul premierului, unde intervenea pentru obţinerea unor posturi de conducere în Mehedinţi.

Preşedintele suspendat al CJ Mehedinţi este cercetat de DNA în stare de arest preventiv, de la începutul lunii aprilie, pentru trafic de influenta. Adrian Duicu a fost suspendat din funcţia de sef al CJ Mehedinţi până la definitivarea cauzei aflate pe rolul instanţei.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi, tot în stare de arest, fostul şef al Inspectoratului de Politie Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu.

Procurorii DNA arata, în dosarul de corupţie al lui Duicu, că acesta ar fi făcut trafic de influenţă chiar în biroul premierului Victor Ponta şi în prezenţa ministrului de Interne din acea perioadă, Radu Stroe.

Din dosar reiese că Adrian Duicu a făcut tot posibilul ca seful IPJ Mehedinţi, Constantin Ponea, să fie menţinut în funcţie şi apoi avansat, cu scopul ca, la rândul său, şeful poliţiei să îl ajute să scape de dosarul de incompatibilitate deschis de ANI.

Anchetatorii susţin că Victor Ponta l-a convocat la Guvern chiar pe şeful Poliţiei Române pentru a-i satisface pretenţiile lui Duicu, care se temea că îşi poate pierde funcţia din cauza incompatibilităţii.

După apariţia acestor informaţii, premierul Victor Ponta s-a arătat nemulţumit de faptul că ar fi apărut în presă informaţii discutate la el in birou. Informaţiile apărute în presă din dosarul lui Duicu nu fac referire la înregistrări ambientale din biroul premierului, ci doar la interceptările telefonice ale telefonului preşedintelui CJ Mehedinţi.