Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Șefii IPJ Vâlcea, Berechet și Giuroiu, ACUZAȚI de subalterni de abuzuri

Zilele trecute, am primit la redacție o scrisoare anonimă, în care unii polițiști vâlceni își exprimă nemulțumirea față de numirile în funcțiile de conducere ale IJP Vâlcea ale unor ofițeri, fără experiență profesională. Redăm integral scrisoarea primită la redacție, în spiritul informării opiniei publice și suntem curioși să aflăm și punctul de vedere al conducerii IPJ Vâlcea, cum de polițiștii vâlceni sunt conduși numai de împuterniciți.

”La conducerea IPJ Vâlcea au fost numiți în funcții de Împuternicit Inspector Șef Comisar șef de poliție Berechet Bogdan și Împuternicit al șefului IPJ comisar șef de poliție Giuroiu Răzvan, care au comis o serie de abuzuri de numire în funcții de conducere a unor ofițeri fără experiență profesională, unii dintre aceștia în perioada anilor trecuți au comis abateri disciplinare și foarte mulți fac naveta de la locul de muncă la locul de domiciliu. În acest sens, exemplificăm:

– ofițer încadrat din sursă externă, fără experiență și funcție de comandă, de profesie jurist în perioada 2016 – 2017 a fost împuternicit la comanda serviciului logistic și comanda Serviciului resurse Umane din cadrul IPJ Vâlcea, acest ofițer fiind subcomisar de poliție Constantinescu Roxana, o doamnă simpatizată de cei doi ofițeri de la conducerea IPJ Vâlcea. Precizăm faptul că la cele două servicii își desfășoară activitatea ofițeri cu experiență și foarte bine pregătiți profesional, însă nu au fost și nu sunt în grațiile celor 2 ”capi” ai poliției Vâlcea.

– un alt exemplu îl constituie împuternicirea ca șef al Poliției Băile Govora a subcomisar de poliției Puiu Călinescu, care provine din rândul polițiștilor neoperativi, acesta fiind împuternicit și la biroul OP din cadrul Poliției municipiului Drăgășani pe o perioadă de 2 săptămâni.

– un alt exemplu demn de o ironie de nedescris este situația împuternicitului subcomisar de poliție Mihai Onițoiu, căruia în luna decembrie 2016 i s-a retras împuternicirea de la comanda Serviciului Resurse Umane datorită unor probleme disciplinare (neglijență în serviciu), iar în luna ianuarie 2017, fără finalizarea cercetărilor administrative, și probabil penale, a fost împuternicit ca șef al orașului Băbeni.

– Nu știm în ce măsură Serviciul de Ordine Publică al IPJ Vâlcea ar putea obțoine rezultate pozitive, întrucât ofițerii cu experiență profesională din cadrul acestei structuri nu au fost împuterniciți și, fără nicio explicație, pe această funcție a fost împuternicit comisarul șef Bojete Georgian, care nu a lucrat niciodată în structurile de ordine publică. Datorită lipsei de transparență privind împuternicirea polițistului Bojete Georgian în funcția de șef serviciu, toți polițiștii de ordine publică din cadrul acestei structuri sunt revoltați și au protestat față de această decizie, în acest sens, comisarul șef Berechet i-a convocat într-o ședință, spunându-le că nu este treaba lor cine conduce acest serviciu.

Navetiști în funcții de comandă împuterniciți de comisar șef de poliție Berechet mai sunt:

– comisar șef de poliție Nicolaescu Laurențiu, împuternicit șef la Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției municipale Vâlcea, care zilnic face naveta la Horezu, deși în cadrul acestui birou existau ofițeri competenți și cu o vechime îndelungată pe această linie de muncă. Între timp, ofițerul dorit de actuala conducere a IPJ Vâlcea a fost numit în funcție în urma unui concurs la care a fost unicul candidat

– La poliția Olănești, a fost împuternicit un alt navetist, un comisar de poliție Pascu Tudorel, care face naveta la Râmnicu Vâlcea și care a fost mazilit din funcția de împuternicit șef serviciu investigații criminale fără nicio explicație pentru ca în această funcție să fie împuternicit un alt ofițer dorit de cei doi șefi ai IPJ Vâlcea

– La secția de Poliție Măciuca a fost împuternicit scms Alin Bulearcă, care face naveta la Râmnicu Vâlcea

Ne întrebăm oare polițiști din cadrul municipiului Drăgașani sau de la Bălcești nu aveau calități pentru a ocupa funcția de la Măciuca

– La secția de Poliție Zătreni a fost împuternicită o doamnă polițist fără experiență profesională, care face naveta la Berbești.

– La poliția orașului Ocnele Mari, după ce a picat examenul ca șef al poliției Horezu, cms Buși Constantin a fost împuternicit șef al poliției Ocnele Mari, ofițer ce face naveta în orașul Horezu.

– Actualmente la serviciul Logistic este împuternicit comisar șef de poliție Diaconu Dacian, care face naveta zilnic Craiova – Râmnicu Vâlcea, primind bani pentru navetă. Oare alt polițist din IPJ Vâlcea nu poate fi împuternicit?

– În luna octombrie 2016, subcomisar de poliție Neghină Cristian a fost împuternicit ca adjunct al șefului Poliției Râmnicu Vâlcea, fără ca acesta să fi lucrat 1 minut în cadrul acestei subunități de poliție. Ne întrebăm ce motivație mai au ofițerii de poliție care lucrează la Poliția municipiului de ani buni și depun eforturi și sacrificii pentru liniștea cetățenilor din Râmnicu Vâlcea.

Noi, polițiștii vâlceni, ne întrebăm ce perspective mai avem când în jurul nostru observăm abuzuri comise zilnic de cei doi împuterniciți la conducerea Poliției Vâlcea și considerăm că ar trebui sesizată și Curtea de Conturi cu privire la cheltuirea banilor publici investiți ineficient pe ocuparea unor funcții de conducere de către polițiștii navetiști”, se arată în scriosarea unor polițiști din cadrul IPJ Vâlcea.