Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Scene dramatice ale accidentului de la Stupărei, povestite de martorii oculari

Tragedia tânărului Cristian Vlădulescu, care a murit săptămâna trecută într-un grav accident la Stupărei, a creat controverse, martorii incidentului susţinând că băiatul a murit cu zile din cauza ambulanţierilor care ar fi ajuns mult prea târziu la locul faptei. Sigur, directorul Ambulanţei Vâlcea, Petre Duinea, ne-a declarat că, de fapt, prima ambulanţă a ajuns la răniţi în circa 7 minute, însă el este contrazis de vâlcenii ce au fost martori la accidentul respectiv.

„Prietena lui striga să facem ceva că se îneacă cu sângele”

O doamnă care ne-a sunat la redacţie, căreia îi vom păstra anonimatul, ne-a mărturisit că a fost una dintre persoanele care au sunat la 112 pentru a cere ajutor, ea şi familia sa fiind în maşina din spatele celei implicate în accident şi în care a murit tânărul Vlădulescu. „Am sunat în disperare la 112, pentru că ambulanţa nu mai venea. Cred că prima salvare a venit după vreo 30 de minute, iar descarcerarea a venit mai târziu. Am asistat la scene de groază, tânărul era pe jumătate afară din maşină, iar prietena lui striga să facem ceva că se îneacă cu sânge. O adevărată tragedie, iar autorităţilor judeţene nu le pasă şi ne tratează ca pe nişte animale. Nu se poate să se moară în stradă, iar ambulanţa să nu apară la faţa locului. Mă gândesc tot timpul că dacă nu era maşina aceasta înaintea noastră, poate eu şi familia mea ne aflam în situaţia lor…” – ne-a declarat femeia, martoră la întreaga scenă a accidentului.

„Băiatul a murit cu zile”

Un alt martor ocular povesteşte că, din câte a văzut el, tânărul nu a primit imediat după ce a ajuns ambulanţa ajutor medical. Adrian Adronache s-a dus la locul accidentului din curiozitate, fiind prins în coloana de maşini ce s-a produs ca urmare a traficului blocat, însă a rămas marcat de această tragedie. „Tânărul de 22 de ani care a murit, încă trăia. Eram cu familia în maşină şi m-am dus să văd ce se întâmplă la locul accidentului. Tânărul care se afla în maşina din imagine, cred că un Opel Vectra, era cu picioarele în interiorul maşinii şi cu restul corpului pe asfalt/acostament. Era multă lume acolo şi se uita. Era deja sosită o ambulanţă acolo, dar nimeni nu venea la acest tânăr care pur şi simplu stătea întins pe asfalt. Cam la 10 minute după ce am ajuns acolo au sosit pompierii şi au început descarcerarea la cealaltă maşină, Ford Focus, în care era blocat un bărbat pe locul şoferului. Apoi, după încă 5-8 minute, a sosit o altă ambulanță şi a venit să îi acorde ajutor băiatului de 22 de ani care, repet, a murit cu zile. Eram acolo şi mă uitam neputincios la el când striga «ajutaţi-mă». Mi s-a rupt sufletul când l-am văzut!” – susţine Adrian Andronache.

„Halal organizare şi promptitudine în acţionare”

Şi soţul doamnei care ne-a sunat la redacţie a revenit cu amănunte de la accidentul de la Stupărei, el fiind indignat de modul în care au acţionat autorităţile. Dumitrescu N. susţine că ambulanţierii au reacţionat extrem de târziu, iar cei de la ISU Descarcerări s-au făcut de ruşine, pierzând timpul cu telefoanele pentru a întreba de câteva ori dacă chiar este nevoie de ajutorul lor, să nu se deranjeze degeaba. „Vă scriu în legătură cu articolul d-voastră despre accidentul de duminică. Am condus maşina care se afla imediat în spatele celei care a condus regulamentar, spre Rm. Vâlcea, deci primul care a oprit. Soţia mea a sunat prima la 112, spunându-le că sunt cel puţin 4 răniţi grav, inclusiv încarceraţi. Cu toate acestea, prima ambulanţă a sosit după aproximativ 30 de minute şi nu după 7 min cum susţine directorul de la Ambulanţă. După sosirea ambulanţei, doamna asistentă/medic a început să ceară prin telefon alte ambulanţe, cu toate că soţia mea le-a indicat corect numărul de răniţi. La sosirea poliţiei am dat datele mele de contact pentru eventuale lămuriri şi am plecat spre Vâlcea. La sensul giratoriu de la Damila, veneau şi celelalte două ambulanţe, deci vă daţi seama după cât timp au ajuns celelalte ambulanţe. Mai mult, după apelul soţiei la 112, cei de la descarcerări tot reveneau cu telefoane să întrebe dacă sunt încarceraţi ca să nu plece degeaba spre accident. Halal organizare şi promptitudine în acţionare. RUŞINE!” – ne-a scris N. Dumitrescu.

„Mama băiatului s-a pus în genunchi în faţa doctorilor să cheme

elicopterul”

Imaginile dramatice au rămas întipărite în mintea martorilor, iar unul dintre ei, care a fost şi la spital, ne-a mărturisit că mama băiatului decedat în accident a fost batjocorită de medicii de la Spital. „Cei de la ambulanţă mint cu neruşinare! Prima maşină a ajuns acolo după 45 -60 de minute, mama băiatului, care avea 25 de ani, nu 22, când a ajuns la spital îl auzea de pe hol cum gemea de durere. S-a pus în genunchi în faţa doctorilor să cheme Smurdul, elicopterul. Spunea că îşi vinde tot ce are doar să îl trimită mai departe şi un doctor de tot nimicul i-a zis că aşa ceva vezi doar la televizor!.. Ăsta e spitalul din Vâlcea! Ruşine!” – ne-a mai spus un martor.

La toate aceste mărturisiri ale vâlcenilor ce au asistat la o adevărată tragedie, alte cuvinte sunt de prisos. Sperăm doar ca toate aceste adevăruri dureroase despre sistemul medical de urgenţă din Vâlcea să ajungă la urechile ministeriabililor de la Ministerul Sănătăţii şi să se ia măsuri urgente înainte ca o astfel de tragedie să mai aibă loc.