Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SCANDALUL gropii de gunoi de la Măldărești continuă! FOST PREFECT DE VÂLCEA rupe tăcerea: N-am putut din cauza relațiilor, a presiunilor…

Un fost prefect de Vâlcea rupe tăcerea în scandalul gropii de gunoi de la Măldărești. Fostul reprezentant al guvernului în teritoriu susține că a demarat numeroase controale de-a lungul timpului, însă administratorul gropii de gunoi ieșea de fiecare dată basma curată.

”Primeam informări nu numai de la SRI, de la mai multe instituții în mod frecvent. A trecut mult timp, însă am avut foarte multe intervenții la groapa de la Mălădărești. M-au sesizat și primarul de la Horezu și cel de la Măldărești.

Am făcut nenumărate anchete, am trimis Corpul de Control, am sesizat Grada de Mediu, Agenția de Mediu, am fost la minister, am făcut presiuni, am cerut documente, am declanșat anchete. Mai mult m-am luptat cu morile de vânt.

Am constatat că de fiecare când credeam că am rezolvat problema, documentele administratorului gropii de gunoi erau în regulă. Una era situația din teren mirosea, puțea, emana, și alta erau actele… Documentele erau în regulă: bine ar fi ca avizele să fi fost pe bune și atunci nu ar fi pericol. Omul a avut aprobări, iar eu am dat cu capul în ușa de la ministerul Mediului de mai multe ori degeaba. Asta e realitatea!

Administratorul a avut documente, aprobări, cum le-a obținut nu e treaba mea, am încercat să verific și asta dar m-a depășit. N-am putut din cauza relațiilor, a presiunilor… Un prefect nu poate minuni.

E o problemă foarte complicată. Dacă fosta conducere a CJ Vâlcea a amânat rezolvarea problemei, cred că suntem ultimul județ din țară în ceea ce privește rezolvarea problemei gunoiului. Am încercat tot ce era posibil să-l determinăm pe răposatul să facă ceva”.

Despre radiațiile care ar exista la groapa de gunoi și despre nivelul ridicat al acestora, fostul prefect nu crede că sunt povești. ”Nu știu dacă sunt povești… Au fost informații, dar trebuie verificate documentele că ele sunt la Prefectură, sunt rapoartele Corpului de Control. La toate informațiile primite, am dat curs. Rezultatele sunt următoarele: administrativ avea hârtii, avea aprobări. Dincolo de asta Dumnezeu cu mila, cine le-a dat să răspundă… Poate că erau în regulă sau poate că nu…”, a încheiat fostul prefect.