Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SCANDAL LA EXTERNE! Unii invitați catalogați drept indezirabili sau scârboși

Ambasada României şi Institutul Cultural Român de la Paris au uitat de diplomație și au dat cu mucii în fasole rău de tot. Persoanele care au fost invitate să participe la o recepție la Paris, care va avea loc marțea viitoare, în onoarea președintelui Klaus Iohannis, au primit, pe lângă invitații și un document cu adnotări, în care unii invitaţi erau catalogaţi drept „indezirabili” sau chiar „scârboşi”.

Ministerul de Externe a sancţionat cu avertisment persoana care a trimis invitaţiile pentru recepţia de la Paris. Este vorba despre directoarea Institutului Cultural Român (ICR) din Paris, Yvette Fulicea, care a transmis unor personalităţi din diaspora românească invitaţii electronice la recepţia organizată săptămâna viitoare. Expeditoarea invitaţiilor a inclus, însă, şi un fişier Excel, în care erau trecute diverse comentarii, unele foarte ofensatoare, despre persoanele invitate.

Potrivit unui comunicat al MAE, „referitor la situaţia creată prin transmiterea unui fişier de uz intern al Ambasadei României la Paris, persoana responsabilă de comiterea faptei respective a fost deja sancţionată. De asemenea, a fost dispusă convocarea în Centrală pentru a da explicaţii în faţa Corpului de Control şi Evaluare Diplomatică din cadrul Ministerului de Externe”.