Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ROMPREST AMENINŢĂ RÂMNICENII: Şantaj pentru a semna contractele!

Tupeul reprezentanţilor ROMPREST, firma care a câştigat licitaţia pentru salubritate în municipiul Râmnicu Vâlcea nu are limite. În condiţiile în care ei acţionează la limita legii în Râmnicu Vâlcea, neavând încă autorizaţie de mediu, sortând gunoiul la Bucureşti şi depozitând deşeurile râmnicenilor te miri pe unde, îşi permit să ameninţe râmnicenii că dacă nu vor semna contractele cu ei, sunt pasibili de amenzi cuprinse între 500 şi 1000 lei.

Contractele cu URBAN sunt valabile

O asemenea intimidare este menită de a-i determina pe locuitorii din Râmnicu Vâlcea să semneze contractele cu Romprest şi astfel să legitimeze operatorul pe raza municipiului, chiar dacă acesta mai are încă multe lipsuri.
“Azi am găsit în „poştă” o scrisorică din partea Romprest. Nu de amor, ci de ameninţare. Cică dacă în 5 zile nu semnez contractual cu ei, mă reclamă la primărie, Garda de Mediu şi probabil la „Scanteia”. Păi, hai sa vedem! Daca eu am contract de prestări servicii cu Urban SA, atunci amenda se aplica prestatorului de servicii. Dacă nici una dintre părţi nu a înştiinţat-o pe cealaltă de rezilierea contractului, atunci doar o instanţă poate să facă acest lucru. Nici primăria, nici Romprest. „Hârţoaga” nu a venit recomandată, deci teoretic nu am primit-o. E aruncata aşa…”să sperie proştii”. Frumos mod de a începe relaţia cu cetăţenii…nu-i aşa?”, ne-a spus un râmnicean oripilat de modul în care înţelege Romprest să comunice cu cetăţenii.

Ameninţarea din cutia poştală

Iată ce au primit râmnicenii în căsuţele poştale din partea Romprest:
„Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, a comunicat atât prin adrese, cât şi prin comunicate transmise prin mass media locală, că începând cu data de 01.08.2015, Romprest Energy este unicul operator de salubritate autorizat să colecteze, să transporte şi să depoziteze deşeurile municipale de pe raza Municipiului Râmnicu Vâlcea.
Prin urmare, vă transmitem alăturat în două exemplare originale contractul de prestări servicii nr.__, cu rugămintea ca după semnarea acestora de către reprezentanţii dumneavoastră legali, să ne restituiţi un exemplar, cel mai târziu în termen ele 5 zile de la data primirii prezentei adrese.
În cazul în care nu veţi restitui exemplarul nostru în termen, avem obligaţia de a înştiinţa Primăria Municipiului Rm. Vâlcea, Agenţia de Mediu şi Garda de Mediu, că sunteţi un generator de deşeuri care nu are încheiat un contract cu operatorul de salubritate autorizat să desfăşoare această activitate şi veţi putea fi supuşi sancţionării prin amendă cu sume cuprinse între 500 lei şi 1.000, în conformitate cu Legea 101/2006 – legea serviciului de salubrizare a localităţilor precum şi punerea în discuţie a retragerii autorizaţiei de funcţionare de mediu.
În speranţa unei bune colaborări în sensul asigurării unui mediu mai curat, vă mulţumim şi vă asigurăm de întreaga noastră responsabilitate”.
Adresa de intimidare este semnată chiar de directorul general al Romprest, Ene Alexe-Gigi.