Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Raportul Europol arată că în 2015, au fost prinși 11 jihadiști în România

Europol este Agenția Europeană de Poliție și colaborează cu toate statele membre ale UE. Agentia a publicat miercuri un raport din care rezultă că în 2015, pe teritoriul României au fost prinși 11 teroriști jihadisti.

Serviciul Român de Informații precizează că în 2015, 10 persoane suspectate de terorism au fost declarate indezirabile pe teritoriul țării noastre.

Raportul Europol arată că anul trecut, în urma atacurilor teroriste din statele membre UE au murit 131 de persoane, au fost rănite 360 de persoane și au fost arestați 1.077 teroriști.

În document, făcându-se referire la România se arată că în 2014 și 2015 nimeni nu a fost judecat pentru infracțiuni de natură teroristă și că un cetățean român a fost răpit în martie 2015 în zonă Burkina Faso, Niger și Mali, de gruparea jihadista al-Murabitun.

În raportul Europol, România este menționată printre țările în care are loc strângere de fonduri pentru organizația terorista PKK.

Europol atrage atenția asupra faptului că în prezent un număr semnificativ de teroriști care pleacă din Europa în Siria și Irak sunt femei si că nu există dovezi concrete că teroriștii care intră în Europa se folosesc în mod sistematic de fluxul de refugiați.