Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RÂMNICU VÂLCEA: Procurorul a trimis hoţul la victime acasă

Ca la noi la nimeni! Un hoţ notoriu din Râmnicu Vâlcea a fost trimis chiar de procurorul de caz la victime acasă pentru a încerca să le convingă să-şi retragă plângerile penale. Este vorba despre hoţul care a furat nu mai puţin de 46 de biciclete de pe raza municipiului, mai exact din scările de bloc şi din curţile oamenilor. Vasile Ş. – 34 de ani, şi-a desfăşurat activitatea infracţională în perioada septembrie 2014 – aprilie 2015, el fiind prins însă de curând şi dat pe mâna procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Prejudiciul cauzat de el a fost estimat la aproximativ 23.000 lei, dar păgubiţii au putut să-şi recupereze bicicletele de la IPJ Vâlcea.

Sigur, acest lucru nu-l absolvă de vină pe hoţ, care, în mod normal, ar trebui să fie tras la răspundere. Numai că, există o prevedere „minune” în codul penal, în care se spune că hoţii prinşi cu „mâţa-n sac” pot scăpa de puşcărie dacă se împacă cu bieţii oameni pe care i-a prădat. „În cazul infracţiunilor de furt, împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală” – se arată în art.231 al. 2 din Codul Penal. Aşa se face că şi hoţul nostru a început să urmărească împăcarea cu cei 46 de păgubiţi din Râmnicu Vâlcea. Probleme au apărut însă când acestuia i-au fost puse la dispoziţie numele şi adresele victimelor sale, iar infractorul a început să-i caute pe oameni acasă.

Unul din păgubiţii care a fost „vizitat” din nou de hoţ susţine că a aflat că datele sale personale şi adresa sa de domiciliu i-au fost puse la dispoziţie infractorului chiar de procurorul de caz. „Eu bicicleta mi-am recuperat-o, nu ar fi asta problema. Ce m-a deranjat a fost faptul că procurorii i-au dat hoţului numele şi adresele păgubiţilor, pentru ca el să urmărească cumva împăcarea, să scape de dosarul penal şi să nu mai facă închisoare. Ieri (joi, 21 mai 2015 – n.r.) m-am trezit că mă sună cumnata mea să-mi spună că a venit cineva la scară şi mă caută. Mi-a zis că e un tip brunet, cu ochelari care mă caută să se împace cu mine după ce mi-a furat bicicleta. Nici măcar nu îl ştiu la faţă şi aş vrea să mă duc la Poliţia Vâlcea să îi văd poza, poate mă trezesc pe stradă că îmi dă una în cap. Măcar să ştiu de cine mă feresc. M-a deranjat enorm că a venit la mine la scară, iar cumnata mea mi-a zis că avea un teanc de hârtii cu numele şi adresa celor care pe care i-a furat. Acum, omul dacă vrea să se răzbune că nu ne retragem plângerile penale împotriva lui, o poate face foarte bine că ştie unde stăm. Ne aşteaptă seara în scară şi ne dă cu parul în cap. În ce ţară trăim!? Sincer, eu nu prea aş vrea să îmi retrag plângerea, chiar dacă mi-am recuperat prejudiciul, pentru că nu mi se pare normal. Am trecut prin stres şi am făcut eu pe poliţaiul pentru a-l găsi pe hoţ, pe cheltuiala mea. Mai mult, eu am muncit mult pentru bicicleta aia, pentru că este destul de scumpă. Am vorbit la telefon cu el şi I-am şi spus că nu vreau să îmi retrag plângerea în condiţiile în care el mi-a furat bicicleta de la uşă, de la etajul III, acolo unde o aveam legată de ţeava de gaz. Îmi zicea că regretă ce a făcut şi că nu ştie ce a avut în cap când a făcut lucrul acesta. Sigur, nu ştie ce a avut în cap când a furat o bicicletă, dar el a furat peste 40. Oricum, faptul că a venit la mine acasă poate să fie chiar hărţuire şi mă pot simţi hărţuit” – ne-a povestit unul din păgubiţi.