Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
arhivă Vocea Valcii
Romeo Radulescu, Nicolae Badea

Rădulescu şi Badea, REGLĂRI DE CONTURI, în public

arhivă Vocea ValciiSăptămâna trecută, deputatul Romeo Rădulescu a transmis o scrisoare anonimă care conţine acuzaţii grave la adresa directorului DGASPC, Nicolae Badea, către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Instituţia Prefectului Vâlcea, Consiliul Judeţean Vâlcea, dar şi către presa vâlceană. Pare-se că semnatarii ar fi mai mulţi angajaţi de la centrul de la Băbeni, care nu doresc să-şi dea numele din pricina represaliilor. În fine, anonima respectivă se află de mai mult timp pe la instituţiile statului din Vâlcea, ea încă nefiind soluţionată, mai ales că regimul anonimelor este unul strict, ele nefiind luate în considerare.

IATĂ cuprinsul anonimei:

„Mai mulţi angajaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea (D.G.A.S.P.C.), la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Băbeni Judeţul Vâlcea, cu respect vă aducem la cunoştinţă următoarele abuzuri ce Directorul General Badea Nicolae, împreună cu Şeful de Centru, Stoicănoiu Gerard, le face de ani de zile şi nu le-a luat nimeni în serios şi noi ca angajaţi suntem în permanenţă ameninţaţi cu desfacerea contractului de muncă parcă am fi pe moşia lor.
În acest centru este o beneficiară cu numele de Popescu Crina care este gravidă în luna a 6-a şi nu voieşte şeful de centru să o ducă fiind supusă riscurilor majore, nu de multe ori a căzut jos din picioare pentru că această beneficiară trăieşte cu un nebun pe numele de Purcaru Mihai şi este bătută în permanenţă că nu le dă de mâncare la cei doi porci pe care îi au în îngrijire de către Şeful de Centru Stoicănoiu Gerard, unde o hotărâre a prefecturii din anul 2007 în care se spune că în centru nu e voie cu porci deoarece este focar de pestă porcină.
Domnul Director General Badea Nicolae are o firmă a soţiei sale care a făcut contracte cu statul din anul 2008 şi până în prezent, luând salariaţii din timpul serviciului, pe Infirmierele Florica Carmen şi Vlăsceanu Lucreţia şi ducându-le la Voineasa, acolo are domnul Badea o pensiune şi luând beneficiarii pe Purcaru Mihai, C. Andrei, Popescu Crina, Preduţ Alina pentru a-i pune la muncă în luna februarie 2013, unde aceste infirmiere, Florica Carmen şi Vlăsceanu Lucreţia nu au mai venit la serviciu timp de o lună de zile, rămânând doar doi infirmieri cu 60 de copii, neputând face faţă credem că această incompatibilitate există şi nu are nimeni curaj să spună deoarece suntem ameninţaţi din zi în zi că ne dau afară.
În anul 2014, Şeful de Centru, Stoicănoiu Gerard timp de 8 luni printr-un abuz în serviciu a luat de pe tură 5 infirmiere din timpul serviciului şi făceau cursuri prin firma domnului Director General Badea Nicolae, cursuri de infirmieri, rămânând un singur infirmier la 60 de copii. Acest abuz era făcut pe turele lor de la orele 15:00 după amiază până până la orele 18:00 dacă îi spuneam şefului de centru, ne spunea că să părăsim locul de muncă că sunt alţii care deabia aşteaptă să ne ia locul să fie chemate, infirmierele Vlăsceanu Lucreţia, Florica Carmen, Grecu Maria, Tărăşilă Mihai şi Enache Ani.
De 4 ani de zile de când fostul Preşedinte al Consiliului Judeţean Cîlea Ion la ţinut în braţe pe Badea Nicolae şi făcând afaceri cu firma lui, el fiind în incompatibilitate.
A angajat de la poartă pe Dumitrescu Nicoleta la spălătorie, actualmente este la Lenjerie, nu sunt oamenii pe posturi, ei sunt angajaţi pe un post dar prin plocon şefului de centru fac serviciu pe alt post, aici este deviza dacă nu dai nu stai bine, cei care dau trăiesc bine.
La centru Neuropsihic Băbeni sunt două maşini dube: un BMW Volswagen dubiţă şi un Renault dubiţă, şeful de centru făcând un consum de carburant de 7000 lei pe fiecare lună, maşina fiind numei în interes personal a lui Stoicănoiu Gerard.
Domnule Deputat, faceţi-ne şi nouă dreptate cu abuzurile făcute de Badea Nicolae, Director General al D.G.A.S.P.C. Vâlcea şi Stoicănoiu Gerard, Şef de Centru la Băbeni. Dumnezeu să vă ajute!”, se arată în scrisoare.

NICOLAE BADEA: Salariaţii Direcţiei au beneficiat de formare profesională gratuită

Directorul Nicolae Badea spune că nu are nimic împotrivă să se verifice absolut orice la centru respectiv, dar şi la alte centre, aflate în subordinea Direcţiei. Cât despre acuzaţiile din scrisoare, Nicolae Badea este extrem de relaxat, susţinând că el nu a făcut decât să găsească soluţii legale pentru ca activitatea să funcţioneze.
„Nu este o sesizare, este vorba despre o scrisoare anonimă care ar trebui tratată conform legii, dar dacă e readresată altor instituţii mă bucur să verifice toată lumea aspectele sesizate. Oricum, domnul deputat îşi asumă publicarea unei anonime în presă, nu mi se pare în regulă, în rest să se sesizeze toate instituţiile abilitate să ne controleze. Vom face şi noi un audit în cadrul instituţiei, pe această temă.
În ceea ce mă priveşte, nu am nicio societate comercială, nu am făcut nici un contract, nici eu, nici soţia mea, nu am o pensiune la Voineasa, am o casă din 1924.
Legat de aspectele sesizate în anonime, o să le verificăm pe toate. La prima vedere, fără a avea auditul, vă spun că beneficiarii centrelor au dreptul să-şi petreacă timpul liber cum vor, să socializeze, să meargă în centre de recuperare, să meargă în staţiuni, în excursii şi pot să facă şi terapie ocupaţională. Pot avea o grădină de flori, de legume, pot să crească 5 – 6 păsări sau mai adoptă câte un câine. Toate aceste lucruri fac parte dintr-o terapie ocupaţională şi deprinderi de viaţă care le sunt necesare. În altă ordine de idei, în ceea ce priveşte formarea profesională a angajaţilor, e obligatorie conforma legii, o dată la doi ani. Salariaţii au făcut, cei care au putut pe diferite proiecte europene, cursuri gratuite, inclusiv calificări pentru personalul de la Băbeni, precum şi în alte centre. Au fost formatori diverşi, care au avut proiecte cu instituţia noastră, sunt şi acum, există parteneriate, în care salariaţii noştri fac cursuri gratuite că n-am avut bani să-i formăm în cadrul Direcţiei. Faptul că fundaţia în care soţia mea este membru a făcut un curs, în care calificaţi au fost şi salariaţi de aici e un lucru lăudabil pentru că fondurile europene au fost alocate cu acest scop de a forma specialişti în asistenţă socială. Direcţia nu a cheltuit nici un ban şi a beneficiat de bani europeni, în sensul că Direcţia nu putea accesa fondurile direct, acestea fiind destinate ONG-urilor”, ne-a declarat Nicolae Badea.