Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PSD crede că, indirect, Guvernul aţâţă ura interetnică!

Ura şi intoleranţa interetnică pot oricând arunca o ţară în colaps. Cazurile cetăţenilor de culoare ucişi de către Poliţie în SUA au făcut că zeci de mii de oameni să se revolte şi n-a trecut mult până au apărut primii poliţişti împuşcaţi sau, mai rău, linşaţi.

PSD urmăreşte atent echilibrul relativ fragil al bunei convieţuiri pe continentul nostru şi observă cu îngrijorare că prin suprimarea fondurilor pe care Guvernul ar fi trebuit să le aloce organizațiilor minorităților etnice se încearcă (?) ruperea pe plan local a acestui echilibru. Iată de ce PSD solicită deblocarea imediată a acestor fonduri: „Partidul Social Democrat se arată îngrijorat de faptul că Secretariatul General al Guvernului a blocat alocarea fondurilor promise organizațiilor minorităților naționale pentru finanțarea programelor interetnice și pentru combaterea intoleranței. În condițiile în care la nivel internațional și european se observă o tendință din ce în ce mai pronunțată de intensificare a mișcărilor și manifestărilor segregaționiste pe criteriietnice, gestul Guvernului de a sista alocarea fondurilor pentru programe care combat acest fenomen reprezintă un act de incompetență și iresponsabilitate.

Astăzi, mai mult decât oricând este necesar ca autoritățile statului să sprijine promovarea toleranței și bunei înțelegeri între populația majoritară și minoritățile etnice din România. Drept urmare, Partidul Social Democrat solicită Guvernului Cioloș să deblocheze această situație și să acorde fondurile prevăzute pentru luna iulie pentru organizațiile minorităților etnice reprezentate în Parlamentul României și membre în Consiliul Minorităților”. Sperăm ca nimeni nu doreşte tensiuni interetnice în România.E tot ce ne-ar mai lipsi.