Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul liberal Boeangiu a fost declarat incompatibil

edilul comunei Alunu susține că a fost reclamat la ANI de un contracandidat de-al său din campania electorală trecută. Vasile Boeangiu afirmă însă că va contesta decizia inspectorilor în instanța contenciosului „administrativ și este convins că își va dovedi nevinovăția.

Încă un primar vâlcean a fost descoperit de inspectorii Agenției Națională de Integritate (ANI) ca fiind incompatibil. De această dată este vorba de edilul localității Alunu, Vasile Pîrvu Boeangiu, care timp ce cinci ani de zile a încasat venituri din două activități diferite. Așadar, din luna iunie 2008, Boeangiu a ocupat funcția de primar al localității Alunu, dar nu a renunțat nici la meseria sa de medic veterinar la ” Cabinetul Medical Dr. Boeangiu Vasile-Pîrvu” , el împărțindu- și timpul între cele două activități. Ceea ce nu a șitiut liberalul Vasile Boeangiu este că a încălcat legislația în vigoare. Articolul 87, alin. 1, din Legea Nr. 161/2003 spune foarte clar că ” funcția de primar […] este incompatibilă cu […] orice alte […] activități remunerate, în țară […]” . ” Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază „de a fi asistați sau reprezentați de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare” „se arată într-un comunicat al ANI.

Potrivit legislației în vigoare, primarul comunei Alunu, Vasile Boeangiu, dacă va fi găsit și de instanța de judecată a fi incompatibil, riscă să îi fie luat dreptul de a exercita o funcție sau o demnitate publică, pe o perioadă de trei ani de zile de la încetarea mandatului. Edilul liberal susține că de când ocupă scaunul de primar a fost mai tot timpul reclamat și că se aștepta să fie cercetat. ” Mă așteptam la așa cevaSunt și eu primar de nouă ani și tot de nouă ani am parte de reclamații. Știu și de la cine vin. Este vorba de o persoană din Alunu care a candidat la primărie, ca independent. E un mic afacerist, vinde tărâțe în comună. Deocamdată, este numai părerea ANI, pentru că voi contesta în instanță această acuzație. Sunt convins că în urma unui proces corect îmi voi dovedi nevinovăția. Eu șitiam că munca nu înseamnă incompatibilitate. Oricum, am multe adrese în favoarea mea, de la Prefectură, până și de la Ministerul Administrației și Internelor. Sunt medic concesionar, atâta tot. O să mă pună pe drumuri, dar asta este… Ceea ce nu te omoară te întărește! Oricum, mă bucur că sunt printre cei puțini, nu printre cei mulți” „susține primarul comunei Alunu, Vasile Boeangiu.

Claudia Stanciu