Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Fârtat încearcă din răsputeri să scape de acuzaţiile penale

DISPERARE. Edilul oraşului Horezu, Ilie Fârtat, le-a solicitat magistraţilor Judecătoriei Horezu să declare nule probele din dosar, însă a fost refuzat politicos, iar procesul pe fond va începe în curând.

La începutul lunii martie, pe rolul Judecătoriei Horezu a fost înregistrat un dosar penal, nr. unic 349/241/2014, pe numele actualului primar al oraşului Horezu, liberalul Ilie Fârtat. Edilul PNL este acuzat de fals intelectual în formă continuată şi va fi judecat după Noul Cod Penal, iar dacă va fi găsit vinovat el riscă să fie condamnat la trei ani de închisoare. Din cercetările anchetatorilor, a rezultat că edilul PNL, Ilie Fârtat, ar fi facilitat obţinerea unui contract al Primăriei Horezu de către firma Sacomet, administrată de Florin Nicolaescu, prin ştergerea unei datorii a societăţii respective către bugetul local, o datorie de peste 200.000 lei, adică 2 miliarde de lei vechi. Alături de primarul Ilie Fârtat a mai fost trimis în judecată încă un funcţionar public din cadrul Primăriei Horezu, dar şi societatea Sacomet SA. Funcţionarul este Victoria Gheorghescu – şefa Biroului Resurse Umane din cadrul Primăriei oraşului Horezu. Aceasta este acuzată că a executat ordinul primarului Fârtat de a radia, din actele publice, datoria Sacomet. În schimb, din partea firmei beneficiare va fi tras la răspundere patronul Florin Nicolaescu.

Acum, primarul din Horezu, Ilie Fârtat, caută tot felul de soluţii pentru a scăpa de acuzaţiile penale. Luna trecută, el a făcut o cerere la Judecătoria Horezu, solicitând ca probele din dosar să fie declarate nule şi să fie scoase din dosar. Sigur, manevra nu i-a reuşit edilului liberal, pentru că instanţa de judecată a considerat că probele sunt cât se poate de legale şi a dispus începerea judecării pe fond a cauzei. „Respinge, ca neîntemeiate , cererile formulate de inculpaţii Fîrtat Ilie, Nicolaescu Florian şi persoana juridică SC SACOMET SA, cu sediul în Horezu, pentru constatarea neregularităţilor actului de sesizare a instanţei şi a nulităţii mijloacelor de probă, precum şi pentru înlăturarea acestora ca fiind obţinute în mod nelegal, şi, în consecinţă. În baza art.346 al.2 NCPP, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.1515/P/2013 întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu în data de 28.02.2014, privind pe inculpaţii Fârtat Ilie, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată prev. şi ped. de art. 289 al 1 CP – 3 acte materiale, cu aplic. art. 35 al.1 CP şi art.5 CP, Gheorghescu Victoria, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată prev. şi ped. de art. 289 al. 1 CP – 2 acte materiale, cu aplic.art. 35 al.1 CP şi art.5 CP, Nicolaescu Florian, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals , prev. şi ped. de art. 323 teza I CP şi fals în declaraţii, prev. şi ped. de art. 326 CP, ambele cu aplic. art.38 al.1 CP şi persoana juridică SC SACOMET SA, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, prev. şi ped. de art. 323 teza I CP şi fals în declaraţii , prev. şi ped. de art. 326 CP, ambele cu aplic. art.38 al.1 CP, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii de mai sus” – se arată în soluţia dată de magistraţii Judecătoriei Horezu.

Sigur, atât primarul Fârtat, cât şi inculpatul Florian Nicolaescu, prin firma sa SC Sacomet SA, au contestat decizia instanţei, însă se pare că şansele lor să scape atât de „ieftin” sunt minime.