Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primar, REŢINUT pentru că a plătit voturi

Acuzat că i-a plătit pe doi cetăţeni cu suma de 50 lei pentru a-l vota la alegerile din data de 5 iunie 2016, Florin Frătică, primarul din localitatea Bradu, judeţul Argeş, a fost reţinut de oamenii legii.

Surse citate de puterea.ro susţin că edilul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru vârşirea infraţiunilor de șantaj, coruperea alegătorilor și abuz în serviciu. Urmează ca Florin Frătică să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Pentru Mediafax, Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, Antonia Diaconu, a declarat că primarul din Bradu este acuzat că a dat mită pentru a fi votat, adică a plătit doi cetăţeni cu câte 50 de lei.

La alegerile din iunie, Florin Fratică candidează pentru a treia oară la funcția de primar al localității Bradu.

“Anul trecut, primarul comunei argeșene Bradu a fost vizat în dosarul de evaziune și spălare de bani cu un prejudiciu de 30 milioane de euro, în care au fost făcute percheziții la persoane și firme din domeniile IT și construcții, potrivit unor surse judiciare. În ianuarie anul trecut, Parchetul Tribunalului Capitalei a început urmărirea penală în acest dosar, față de 50 de persoane și 116 firme suspectate de evaziune fiscală și spălare a banilor, după ce anchetatorii au făcut 146 de percheziții în București și județele Arad, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Vrancea, la sediile mai multor firme din domeniile IT și construcții și la locuințele reprezentanților acestor societăți. Potrivit Poliției Române, în dosar erau vizați reprezentanții a peste 200 de societăți comerciale care, în perioada 2011-2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plăti taxele și impozitele datorate bugetului de stat”, arată www.puterea.ro.