Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Preşedintele Cîlea şi prefectul Nadolu s-au „urcat” pe Poliţia Rutieră

• Doi pe-o babă şi-aia slabă

RĂZBOI. Ion Cîlea a abuzat de funcţia pe care o are şi a dat ordin la Biroul Rutier Rm. Vâlcea să-i fie „netezită” calea în trafic ministrului Mediului, cu ocazia vizitei sale la Vâlcea. Această atribuţie îi aparţinea însă prefectului Nadolu, care s-a supărat nevoie mare şi i-a tras la răspundere pe poliţiştii rutieri, nereuşind însă să afle cine a ascultat ordinele preşedintelui CJ.

Conflict mocnit între prefectul Nadolu şi preşedintele Ion Cîlea. Deşi nu se agreau de mult timp, acum problemele dintre ei s-au agravat. Ultimul eveniment, care a pus „bomboana pe colivă”, a fost vizita în Vâlcea a ministrului Mediului, Rovana Plumb, atunci când şeful social-democraţilor vâlceni a abuzat dând ordin la poliţie să îi fie asigurată protecţia în trafic demnitarului. Poliţia nu a trecut şi nici nu va trece în subordinea Consiliului Judeţean, aşa cum se pare că a anticipat preşedintele Cîlea. Prefectul Nadolu este cel care, potrivit legislaţiei, trebuie să dea acest ordin, însă de data aceasta el nu a fost nici întrebat, nici invitat şi nici anunţat. Astfel că, reprezentantul Guvernului în judeţ a aflat, abia după vizita ministrului, că poliţiştii rutieri au fost scoşi în stradă şi i-au îndrumat calea în trafic pesedistei Rovana Plumb, la îndemnul preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

Imediat, Mircea Nadolu a sunat întreaga conducere a Poliţiei Vâlcea, de la cel mai mic şef la cel mai mare, încercând să afle cine a recepţionat ordinele preşedintelui Ion Cîlea. Solidari, unul cu altul, poliţiştii au refuzat să se „dea în gât” şi astfel, prefectul Nadolu a rămas, şi până în ziua de azi, cu îndoiala, demonstrându-ne, încă o dată, dacă mai era nevoie, că autoritatea sa în judeţul Vâlcea este egală cu mulţimea răspândită.

Am reuşit să aflăm noi, însă. Pe surse, ne-a parvenit informaţia că cel care i-a îndeplinit dorinţa lui Ion Cîlea şi a dat ordinul mai departe către Biroul Rutier Rm. Vâlcea a fost chiar adjunctul şefului IPJ Vâlcea, comisar şef Ilie Voica. Acum aşteptăm cu nerăbdare urmările, fiind convinşi că lucrurile nu vor rămâne aşa din cauza orgoliile mult prea mari.