Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Prefectul Petre Ungureanu și jurista Avram Veronica, acuzați din nou de fals intelectual

ABUZ. Prefectul Petre Ungureanu și jurista Avram Veronica sunt acuzați din nou de fals intelectual în acte publice. Acuzația a fost formulată de unul dintre angajații disponibilizați de prefect în anul 2010, șioferul Adrian Nicolae Andrei. Fostul angajat  susține că a fost dat afară în baza unui ordin de ministru inexistent, juristul șief al prefecturii fiind conștient de acest fapt. În  octombrie 2011, fostul angajat i-a făcut plângere penală juristei Prefecturii, pentru fals intelectual și mărturie mincinoasă. Veronica Avram a declarat că greșeala s-a datorat unei erori de citire, dar că respectiva gafă a fost corectată prin emiterea unui alt ordin. Fostul șiofer susține că Ordinul nr.445 din 17.11.2011, la care făcea referire jurista, este tot un fals, deoarece nu figurează nici în Monitorul Oficial, nici în actele legislative emise de actualul prefect, și că a fost emis după un an și trei luni de la emiterea primului ordin. Din datele expuse pe site-ul celor două instituții reiese că fostul angajat are dreptate, din cele 87 de ordine emise de MAI  în 2010 niciunul  nu are acest număr, nr. II /3004/26.08.2010, fapt recunoscut și de jurista prefecturii, iar noul ordin a fost de negăsit pe site-ul Prefecturii Vâlcea.

Juriștii Prefecturii Vâlcea sunt acuzați din nou de fals intelectual în acte publice, nu de capul lor, ci la cererea prefectului Petre Ungureanu. În 2010, prefectul județului Vâlcea, Petre Ungureanu, a emis Ordinul nr.495/30.08.2010 privind restructurarea și reorganizarea aparatului de specialitate al instituției prefectului, în baza Ordinului nr. II /3004/26.08.2010 al Ministrului Administrației și Internelor, un ordin inexistent. Pe site-ul ministerului sunt postate toate cele 87 de ordine emise în 2010, dar niciunul cu acest număr. Astfel toate disponibilizările făcute de prefect în anul 2010 sunt ilegale, toate fiind făcute în baza unui ordin inventat de prefect și aprobat de juristul șief al Prefecturii Vâlcea  Veronica Avram. Toate preavizele de disponibilizare au fost emise în baza aceluia și ordin, și toate au fost vizate pentru legalitatea de șiefa serviciului juridic Veronica Avram.

Veronica Avram susține că afirmațiile fostului șiofer sunt total nefondate, deoarece ordinul în baza căruia s-au făcut disponibilizările există, doar că a fost citat incorect. ,,Actele emise sunt perfect legale, nu ne puteam permite să facem fals în acte. Suntem profesioniști și nu ne jucăm cu așa ceva. Este adevărat că respectivul ordin nu există, nu  a existat niciodată, dar a apărut în acte în urma unei erori de citire. Persoana care a primit faxul a citit gre șit numărul și de aici și confuzia, dar greșeala a fost corectată. S-a emis și un alt ordin ” , a declarat jurista Veronica Avram. Adrian Andrei susține că afirmațiile juristei acoperă de fapt un nou fals. Acesta susține că ordinul la care face referire Avram Veronica a apărut la dosar cu mult după finalizarea procesului, după data de 27.10.2011, dată la care i-a făcut plângere penală pentru abuz în serviciu, fals intelectual și mărturie mincinoasă.

,,În data de 27.10.2011 i-am făcut plângere penală doamnei Avram Veronica, șiefa serviciului juridic, pentru că dânsa și-a dat avizul de legalitate pe toate ordinele emise de prefect, dânsa a semnat un preaviz de disponibilizare emis în baza unui ordin de ministru inexistent, și tot dânsa a susținut că ordinul există de și nu ni l-a pus la dispoziție atunci când i l-am cerut. De și am cerut de mai multe ori să ni se pună la dispoziție acest ordin, Ordinul de Ministrului Administrației și Internelor  nr.II /3004/26.08.2010, prefectul ne-a răspuns, printr-o adresă, că aceste documente se vor comunica doar la cererea instanței. M-am adresat instanței, cum mi-a sugerat prefectul, dar nici acolo nu am intrat în posesia ordinului fantomă. În șiedința publică din 10 februarie 2010 instanța a pus în discuție necesitatea depunerii la dosar a ordinului MAI, dar Veronica Avram a precizat foarte clar că este în măsură să depună la dosar doar nota de fundamentare, nu și ordinul MAI, întrucât Instituția Prefectului nu se află în posesia acestor documente, ele fiind deținute doar de minister. După ce i-a făcut plângere penală, în disperare de cauză a creat din nou un document fals pentru a influența procurorul de caz și a-l face să-i scoată nevinovați. Așa a creat Ordinul 445 din 17.11.2011, ordin pe care l-a vizat și la pus la dosarul penal, cu speranța că acest document emis ulterior față de plângerea penală va fi folosit ca mijloc de probă în apărarea sa ” , a spus  fostul angajat.

Acesta a precizat că Avram Veronica, în calitatea de ,,șef serviciu juridic” a avut ocazia să constate la timp greșelile din documentele emise și să le revoce sau să le atace în contenciosul administrativ în termen legal pentru ca ele să fie modificate. ,,De aceea Ordinul 445 din 17.11.2011 creat pentru acoperirea abuzurilor săvâr șite de funcționarii  prefecturii și emis ulterior depuneri plângerii penale, la un an și trei luni de la eliberarea documentelor emise de instituția prefectului, acte depuse la dosar în procesul cu angajații disponibilizați, nu cred că va putea fi folosit ca probă în soluționarea acestui caz. Avram Veronica trebuia să- și dea demisia până la soluționarea dosarului penal, nu să rămână în Prefectură și să creeze abuziv documente oficiale” , a precizat Adrian Andrei.

DANA NEDESCU