Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Prefectul de Vâlcea amenință jurnaliștii

AMENINȚARE. Deranjat teribil de dezvăluirile din presa locală despre lucrurile necurate care traversează Instituția Prefectului, (a)politicul prefect Petre Ungureanu, zis Bebe Sexologu’, a început să amenințe și jurnaliștii vâlceni. Iar ca să vă dați seama cât de mare este antipatia jurnaliștilor față de Petre Ungureanu, noi, cei de la Vocea Vâlcii, facem front comun cu colegii de la Ziarul de Vâlcea, alăturându-ne lor în demersurile și dezvăluirile făcute, lucru pe care nu l-am fi crezut posibil, vreodată. Însă, trecând peste animozitățile din cadrul profesiei noastre, trebuie să recunoaștem că criticii săi au dreptate, Bebe Sexologu’ a cam sărit calul și cineva trebuie să-l atenționeze, să-l tragă de mâneca-i cam groasă și lungă. Poate, cine șitie, se ocupă de el noul ministru de interne, că de sabia lui Vasile Blaga a scăpat nemeritat. Ministrul Traian Igaș ar trebui să trimită corpul de control al MIRA, să- și bage nasul în vreo două-trei afaceri (destul de mirositoare) ale lui Ungureanu. Dacă ne gândim doar la  afacerea Lahovary, atunci s-ar găsi destule motive pentru a-l ușura pe Ungureanu din funcție și a-l pune la dispoziția procurorilor. Am zis procurorilor? Nu. La dispoziția procuratorilor.

Totul a pornit de la disponibilizările discutabile, ba chiar ilegale, făcute de Ungureanu, la Prefectură. Mimând că- și ascultă șiefii de la București, Ungureanu a scăpat de câțiva angajați incomozi, care-l încurcau în derularea afacerilor sale. Despre acest subiect au scris și colegii de la Ziarul de Vâlcea, publicând în facsimil o adresă, care a circulat prin Prefectură, în care angajații nu mai recunoșteau autoritatea liderului de sindicat dat afară de Ungureanu, Mihai Iordache. De teamă că și ei vor rămâne fără serviciu, angajații au semnat hârtia respectivă, cu care Ungureanu vrea să- și acopere ilegalitatea concedierii și acestui lider sindical. În fine, ca răspuns, în comunicatul remis de Instituția Prefectului, nu se face, absolut deloc, vorbire despre cazul prezentat de colegii noștri, ci doar se spune că aceștia sunt atenționați că au încălcat nu șitiu ce lege prin publicarea CNP-urilor angajaților Prefecturii. Se prea poate ca ziariștii să fi greșit, prin neinformare, că numai cine nu muncește nu greșește, însă, domnule prefect, ați pierdut esența! Dacă tot ați emis un comunicat de presă, am fi fost curio și să aflăm punctul dvs. de vedere despre semnarea listei respective și concedierea liderului de sindicat. Asemenea informații chiar sunt de interes public, iar opinia publică ar fi dorit să le afle. Așadar, dacă nu vă cerem prea mult, rugați-o pe doamna Carmen, să ne explice și nouă ce s-a întâmplat, de fapt, cu lista aceea. Asta, ca să nu ne mai acuzați, în viitor, că speculăm tot timpul. Dacă nu o veți face, ne solidarizăm cu colegii de la ZV și vă vom trimite factura de publicitate, pentru orice doriți să comunicați prin ziarul nostru despre „aventurile” profesionale. Publicitatea costă!

Replică de la Ziarul de Vâlcea

Răspuns la așa-zisul comunicat de presă al prefectului ILEGAL Petre Ungureanu:

Asta să fie marea infracțiune pe care am comis-o noi, că am făcut publice datele personale (CNP-urile) angajaților Prefecturii… Tremurăm din toate încheieturile! Vor hotărî instituțiile abilitate cine încalcă legea în județul Vâlcea! Cât de curând îl vor vizita procurorii DNA și pe prefectul Ungureanu pentru cazurile Lahovari și pentru ceea ce încearcă să facă la Stațiunea Pomicolă. Să nu omitem nici faptul că și-a cumpărat terenuri în zona pârtiei de schi de la Voineasa pentru a obține ulterior despăgubiri.

Vă adresăm încă o dată rugămintea să nu ne mai trimiteți comunicate de presă ale prefectului ILEGAL și IMORAL Ungureanu. Nu le vom publica. Pentru noi nu există, ca autoritate, un astfel de ipochimen. A ajuns să ne conducă județul un ins cu apucături de infractor de drept comun! Cei proști și mulți își merită astfel de conducători! Orice încercare din partea prefectului vremelnic de a ne pune pumnul în gură a fost, este și va fi sortită eșecului!

CODRUȚA ALEXANDRU