Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Povestea crimei care a șocat VÂLCEA: Tânără din Călimăneşti, UCISĂ şi ÎNGROPATĂ de iubitul gelos

Detalii sinistre ies la iveală despre crima care a zguduit Vâlcea în aceste zile. Iacob Cristian Liviu, de 19 ani, din Râmnicu Vâlcea și-a înjunghiat iubita, care vroia să-l părăsească, iar după aceea a îngropat-o în zona Goranu, punctul „Valea Stăncioiului”, lângă adăpostul de câini de la Fețeni. Anchetatorii îl cercetează pe Iacob Cristian Liviu pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Criminalul a fost arestat

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 18 aprilie 2018, punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat faţă de inculpatul Iacob Liviu Cristian.
Probatoriul administrat a relevat faptul că, în data de 20 martie 2018, pe fondul consumului de alcool inculpatul a agresat-o pe victima M.C.R. lovind-o cu un cuţit tip briceag la nivelul mâinilor şi coapselor. Urmare a acestui conflict, victima i-a făcut cunoscută inculpatului intenţia de a înceta relaţia cu acesta, astfel că în data de 21 martie 2018, inculpatul a achiziţionat un cuţit de la un magazin situat în apropierea domiciliului său, luând hotărârea de a suprima viaţa victimei.
În noaptea de 21 martie 2018, în jurul orei 22,00 inculpatul observând-o pe victimă pe terasa unui fast-food din mun. Rm. Vâlcea şi având cuţitul asupra sa, a discutat cu aceasta, propunându-i să se deplaseze împreună, până pe platoul de la periferia mun. Rm. Vâlcea, din zona Goranu, punctul „Valea Stăncioiului”. Cei doi s-au deplasat până în punctul respectiv, de unde inculpatul a condus-o pe victimă până la liziera pădurii din apropiere şi în continuare, prin pădure, pe o distanţă de aproximativ 100 m, până în apropierea unui pârâu, unde a agresat-o pe victimă, lovind-o iniţial cu pumnii, după care a lovit-o pe aceasta cu cuţitul pe care-l purta asupra sa, provocându-i decesul.
După uciderea victimei, inculpatul a îngropat cadavrul în imediata apropiere a locului exercitării actelor de agresiune, iar pentru ca locul respectiv să nu devină vizibil datorită lipsei vegetaţiei, a acoperit locul cu lemne uscate.
Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J. Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Tânăra și-a săpat groapa împreună cu iubitul gelos!

Claudia Roxana, de 19 ani, depusese plângere la poliție, cu câteva ore înainte să moară. Mai mult decât atât, surse apropiate anchetei ne-au declarat că fata a consimțit să-l însoțească pe criminal la Fețeni, în apropierea adăpostului de câini. Tânărul criminal, împreună cu o altă persoană, gestiona niște câini fără stăpân. El i-a spus tinerei că i-au murit niște câini. Împreună, au luat niște saci menajeri și au mers acolo și au făcut o groapă, unde ar fi trebuit să îngroape câinii morți. La un moment dat, Liviu a întrebat-o pe fată dacă este adevărat că l-a înșelat. Apoi, ar fi înjunghiat-o și îngropat-o în locul câinilor.
Anchetatorii susțin că, în data de 20 martie 2018, pe fondul consumului de alcool inculpatul a agresat-o pe victima Claudia Roxana lovind-o cu un cuţit tip briceag la nivelul mâinilor şi coapselor. Urmare a acestui conflict, victima i-a făcut cunoscută inculpatului intenţia de a înceta relaţia cu acesta, astfel că în data de 21 martie 2018, inculpatul a achiziţionat un cuţit de la un magazin situat în apropierea domiciliului său, luând hotărârea de a suprima viaţa victimei.
”Cu privire la plângerea depusă anterior la poliție de tânăra ucisă, fac următoarele precizări: la data de 21 martie, noaptea, fata a depus plângerea la Poliția municipiului Râmnicu Vâlcea, aceasta fiind înregistrată și fiind demarate verificări. Astfel, polițiștii i-au căutat pe cei doi pentru audiere, dar nu au fost găsiți. Au fost audiate persoane din anturajul celor doi, care nu au putut da prea multe relații. Nu s-a reclamat în niciun fel dispariția fetei, crima fiind descoperită doar în urma investigațiilor poliției și acțiunilor care au avut loc marți, 18 aprilie 2018”, susține purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Dăscălete.

Tânăra a fost în plasament la DGASPC Vâlcea! Avea un copil pe care l-a părăsit în sistem

Tânăra a fost în plasament la DGASPC Vâlcea la un asistent maternal profesionist de când s-a născut, din 1999, până când a împlinit vârsta de 18 ani, adică mai 2017. Măsura de plasament a încetat la cererea ei. În acelaşi an, în luna septembrie, tânăra a dat naştere unui copil, pe care l-a părăsit tot la DGASPC Vâlcea. După naştere, a fost dusă la centrul maternal o zi. Specialiştii susţin că tânăra avea tulburări de comportament şi că a vrut să-şi arunce copilul pe geam.

Criminalul provine tot din sistemul de Protecție a Copilului!

Criminalul Iacob Liviu Cristian este, de fapt, tot un ocrotit al DGASPC Vâlcea, fiind plasat timp de 2 ani, de la 14 la 16 ani, la Centrul de Plasament Andreea din Ostroveni. Nu se știe de ce la 16 ani a părăsit sistemul. El își făcea veacul într-un bloc din Ostroveni din zona pieții, la o anume doamnă Neamțu Camelia, care locuia la etajul 10 și îl lăsa pe criminal să doarmă la ea în apartament. Polițiștii au aflat despre oribila crimă de la un prieten de-al tânărului, căruia i s-a destăinuit după mai multe pahare de băutură. Oripilat de confesiunea criminalului, care chiar i s-a plâns că groapa era prea mică și a fost nevoit să o înghesuie pe tânăra ucisă, prietenul s-a dus la poliție și le-a spus tot ce știa.