Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

POLIŢIŞTI din Bălceşti, AMENINŢAŢI şi ALERGAŢI cu FURCA

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Bălceşti, din judeţul Vâlcea, au tras spaima vieţii lor, ei fiind la un pas să fie linşaţi de un beţiv. Oamenii legii au fost ameninţaţi şi alergaţi cu o furcă, ei fiind nevoiţi să tragă două focuri de armă în plan vertical pentru a-l speria pe individul ce voia să-i căsăpească. Agresorul de poliţişti se află acum după gratii pentru 30 de zile, el fiind acuzat de ultraj.

Furcă vs. focuri de armă

În seara zilei de 20 septembrie 2015, un apel pe 112 anunţa un conflict deschis între două persoane, într-o zonă din oraşul Bălceşti. Un bărbat beat criţă, cu chef de harţă, îl agresa pe un cetăţean, care, după ce şi-a luat câţiva pumni, a cerut ajutorul Poliţiei.

Numai că, Gheorghe Văduvoiu, zis şi Darie, era atât de beat şi de nervos încât nu a ţinut cont că la faţa locului a ajuns un echipaj format din poliţişti şi a început să-i ia la înjurături şi pe aceştia. Ba mai mult, el a mers până la căruţa sa de unde a luat o furcă şi a început să-i alerge pe oamenii legii în plină stradă.

Văzând că sunt pe punctul de a fi linşaţi, cei doi poliţişti au scos armele din dotare şi au tras două focuri de armă în plan vertical, reuşind să-l pună pe fugă pe infractor. Dar nu au lăsat lucrurile aşa, ci au plecat în urmărirea lui Gheorghe Văduvoiu, pe care l-au prins la scurt timp, l-au imobilizat şi l-au dus la Secţia de Poliţie Bălceşti pentru audieri.

Arestat preventiv pentru ultraj

Agresorul de poliţişti a fost reţinut, iar dosarul a fost declinat către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti, care abia luni, 28 septembrie 2015, au cerut instanţei arestarea preventivă a lui Văduvoiu, acuzându-l de comiterea a două fapte de ultraj.

Ulterior, adică în data de 29 septembrie 2015, magistraţii Judecătoriei Bălceşti au decis să-l trimită după gratii pe infractor pentru următoarele 30 de zile.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bălceşti. Dispune arestarea preventivă a inculpatului VĂDUVOIU GHEORGHE, zis «Darie», pentru săvârşirea a două infracţiuni de ultraj prevăzute de art. 257 alin.1) şi alin.4) Cod penal rap. la art. 206 Cod penal cu aplicarea art.38 alin.1) Cod penal şi art.41 alin.1) Cod penal, pe o durată de 30 de zile, de la data de 29.09.2015 până la data de 28.10.2015, inclusiv” – se arată în decizia instanţei Judecătoriei Bălceşti.

Din câte am reuşit să aflăm, unul dintre poliţiştii agresaţi este Marius Alexandru Jalia, care se constituie parte vătămată în dosar.