Acasă Dezvăluiri Polițist vâlcean, prins în flagrant când lua mită de la un „hacker”

Polițist vâlcean, prins în flagrant când lua mită de la un „hacker”

Un agent de poliţie de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea a fost reţinut pentru 24 de ore, după ca fost prins în flagrant în timp ce primea 500 de euro de la o persoană cercetată pentru infracţiuni informatice într-un dosar al DIICOT. În total, agentul este suspectat că a primit peste 15.000 de euro de la aceeaşi persoană, inclusiv pentru a-i oferi informaţii confidenţiale din dosarele DIICOT.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 martie 2022, a inculpatului DANDEA MIHAI, agent de poliţie în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată”, anunţă, marţi, DNA.

Sursa citată a precizat că agentul, începând din toamna anului 2020 şi până în luna martie 2022, ar fi pretins periodic mai multe sume de bani de la o persoană cercetată într-un dosar penal al D.I.I.C.O.T pentru săvârşirea unor infracţiuni informatice.

”Ar fi primit în total suma de 15.400 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare acestor îndatoriri”, arată procurorii DNA.

Potrivit acestora, printre altele, inculpatul ar fi pretins şi primit suma de bani menţionată mai sus pentru a pune la dispoziţia persoanei respective informaţii confidenţiale din dosarele D.I.I.C.O.T., despre care ar fi avut cunoştinţă în virtutea atribuţiilor sale de serviciu.

”În acelaşi context, la data de 28 martie 2022, inculpatul Dandea Mihai ar fi primit suma de 500 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Inculpatului Dandea Mihai i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, a mai transmis DNA.

Inculpatul este prezentat, marţi, Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.