Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

POLIŢIST de la Rutieră, ACHITAT de Judecătoria Drăgăşani

Poliţistul Nicolae Stegariu Georgescu, care a fost încadrat la Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Drăgăşani, a fost trimis în judecată în data de 11 decembrie 2015, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual. Magistraţii din Drăgăşani au luat o decizie în cazul poliţistului de la Rutieră în data de 19 aprilie 2016, hotărând să-l achite pentru ambele infracţiuni. Decizia poate fi atacată cu recurs, în termen de 10 zile de la comunicare.

Practic, rutierul de la Drăgăşani, a fost denunţat la Parchetul de pe Tribunalul Vâlcea că în timp ce-şi exercita atribuţiile de serviciu în vara anului 2014, l-ar fi „iertat” pe un conducător auto, care a trecut pe culoarea roşu a semaforului.

Poliţistul Nicolae Stegariu Georgescu l-a urmărit pe conducătorul auto, l-a oprit pe dreapta şi l-a luat la întrebări, întocmind şi un proces verbal, act despre care denunţătorul său a susţinut că este fals.

Procurorii şi lucrătorii DGA – Serviciul Judeţean Vâlcea au început o anchetă şi au descoperit că poliţistul de la Biroul Rutier Drăgăşani nu şi-a dus la îndeplinire sarcinile de serviciu, el neluând măsurile ce se impuneau în cazul conducătorului auto contravenient. Concret, poliţistul trebuia să-i suspende permisul de conducere şoferului şi să-l amendeze drastic pentru neacordare de prioritate pietoni şi pentru că nu purta centură de siguranţă. Agentul Georgescu a întocmit şi un proces-verbal fals, trecând acolo cu totul şi cu totul alte fapte faţă de cele constatate la faţa locului, fapte ce aveau un sistem de sancţionare mult mai blând.

IATĂ soluţia instanţei de judecată:

„În baza art.396 alin.1, 5 raportat la art.16 alin.1 lit.b Cod procedură penală. Achită pe inculpatul GEORGESCU – STEGARIU NICOLAE, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu prevăzută de art.297 alin.1 Cod penal raportat la art.132 din Legea nr.78/2000. În baza art.396 alin.1, 5 raportat la art.16 alin.1 lit.b Cod procedură penală.

Achită pe inculpatul GEORGESCU – STEGARIU NICOLAE pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual, prevăzută de art.321 alin.1 Cod penal. În baza art.397 Cod procedură penală, respinge acţiunea civilă a părţii civile Consiliul Local al Municipiului Drăgăşani. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19 aprilie 2016. Document: Hotarâre 132/2016 19.04.2016”