Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Poliţist bătut crunt la Bărbăteşti

Din ciclul „Şi oamenii legii pot lua bătaie…”!

GRAV. Agentul Florin Gâlcă a fost bătut cu pumnii şi picioarele de un beţiv din localitate ce-şi agresa fiica. Poliţistul a încercat să aplaneze conflictul, însă agresorul a rupt cătuşele şi l-a luat la bătaie.

Ajutorul şefului de post al Poliţiei Bărbăteşti a fost bătut crunt de un cetăţean „turmentat”. Totul s-a întâmplat în seara de 4 noiembrie, în jurul orei 18.00, când Nicolae Uscatu, un bărbat de 54 de ani din Bărbăteşti a fost reclamat la poliţie că îşi bătea fiica care dorea să-l dea afară din casă. Atunci, la locuinţa cu pricina s-a deplasat ajutorul şefului de post din localitate, agent Florin Gâlcă, care a încercat să aplaneze conflictul. Ei bine, pentru câteva minute, poliţistul a stat de vorbă cu scandalagiul, însă, la un moment dat, beat criţă, Nicolae Uscatu şi-a ieşit din minţi şi a început să lovească maşina de poliţie cu picioarele. Agentul a încercat să îl imobilizeze, i-a pus cătuşele, dar, ca scos din minţi, bărbatul a rupt cătuşele şi a început să-l lovească cu pumnii şi picioarele pe poliţist. În cele din urmă agentul Florin Gâlcă a reuşit să cheme întăriri, iar pentru imobilizarea bărbatului au intervenit şi poliţişti din cadrul Postului de poliţie Costeşti şi Secţiei 9 Poliţiei Rurală Pietrari.

Primarul localităţii Bărbăteşti, Constantin Banacu, susţine că bărbatul este cunoscut ca un om agresiv. „Ştiam despre Uscatu că este agresiv, dar nu mă aşteptam să îl ia la bătaie pe agent. Poliţistul agresat este un om al legii profesionist. De când este la noi în localitate a făcut o treabă foarte bună. A rezolvat multe cazuri şi a avut o colaborare perfectă cu autorităţile locale. Din păcate, acum a crezut că poate rezolva conflictul şi s-a dus singur la faţa locului” – ne-a declarat primarul Banacu.

Nicolae Uscatu a fost condus la sediul poliţiei din localitate, însă el s-a manifestat agresiv în continuu, oamenii legii cerând internarea involuntară a acestuia. Mai mult, cazul a fost preluat de un procuror al Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu.