Acasă Dezvăluiri Peripețiile penale ale lui Omuleț

Peripețiile penale ale lui Omuleț

ESCROCHERII. Între anii 2008 „2010, Ionuț Lucian Alexandru, zis și Omuleț, a făcut parte dintr-o rețea infracțională care a păgubit o firmă de leasing din București cu suma de 800.000 de euro. La sfârșitul lunii iunie 2010, el a fost trimis în judecată de procurorii gorjeni, care au reu șit finalizarea cazului într-un timp extrem de scurt. Omuleț a fost arestat pentru o perioadă de timp, acum el aflându-se în libertate. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Gorj și are termen în data de 4 aprilie a.c. Omuleț este cunoscut vâlcenilor drept o persoană certată cu legea, el având mai multe probleme pe la Direcția Finanțelor Vâlcea. Acela și Omuleț a cochetat și cu politica, el fiind văzut, în 2008, împărțind pliante pesediste prin târgurile din județ. Acum, Omuleț ” s-a reactivat” politic la Milcoiu, el implicându-se asiduu în pre-campania pentru primăria din localitate. Acolo, recidivistul Omuleț face echipă cu Vasile Stanca, simpatizant UNPR, care vrea să candideze la primăria Milcoiu.

Țeapă de 800.000 euro

Ionuț Lucian Alexandru, Marian Ionel Barbu, Dan Dumitru Mutu, Emilian Vasile Toropu, Valentin Enescu, Răzvan Adrian Andronic, Marius Adrian Parapancea și Emanuel Stoicescu făceau parte dintr-o rețea infracțională, care a acționat în județele Gorj, Mehedinți, Vâlcea, București, Bacău, dar și Germania. Cei 8 care au speriat Germania au fost cercetați în stare de arest preventiv, fiind acuzați de achiziționarea de utilaje de construcții cu documente contabile false. AFI Leasing „o firmă de leasing din București s-a sesizat în momentul în care ” oamenii de afaceri” , originari din Vâlcea, nu au mai plătit ratele la utilajele achiziționate. Aceștia nici nu au mai returnat utilajele, pentru că deja le vânduseră în Germania, la prețuri mult mai mici, în actele contabile fiind facturate livrări de piese metalice în loc de stații de betoane. Este vorba despre stații de betoane, buldoexcavatoare și încărcătoare frontale.

Procurorii menționează în rechizitoriu că o stație de betoane ce avea valoarea reală de 260.000 de euro a fost vândută firmei Nisbau Gmbh Frankenthal cu 157.500 de euro. Banii obținuți în urma vânzării utilajelor au fost ulterior împărțiți între cei 8. Un alt utilaj a fost, de asemenea, identificat ca fiind folosit de o firmă privată, Tinmar IND SA București, în cariera exploatării miniere Zegujani, din județul Mehedinți, carieră care aparține Societății Naționale a Lignitului Oltenia.

Omuleț se dădea mare om de afaceri

O parte din activitatea infracțională a lui Omuleț s-a desfășurat prin firma Social Protect SRL. Lucian Ionuț Alexandru, zis Omuleț, deținea în administrare această firmă, iar anchetatorii susțin că societatea respectivă a fost folosită, în anul 2009, în comiterea fraudelor financiare. Folosindu-se de acte contabile false, Omuleț și complicii săi au reu șit să păcălească firma de leasing din București, AFI Leasing. În afacere a fost implicat și un contabil, Emilian Toropu, care i-a ajutat pe vâlcenii infractori să falsifice acte contabile. ” Partenerul” de afaceri al acestuia, Lucian Ionuț Alexandru „despre care vorbeam, este acuzat de complicitate la înșelăciune, iar la începutul lunii iunie 2010 a fost arestat preventiv, magistrații decizând ca vâlceanul să stea 25 de zile după gratii. De și procesul este încă pe rol, Lucian Ionuț Alexandru – Omuleț, a fost pus în libertate, următorul termen al procesului fiind fixat pentru data de 4 aprilie 2012. Se pare că acestea nu sunt singurele probleme cu legea pe care le are Omuleț, pentru că am aflat că la IJP Vâlcea se află în cercetare mai multe dosare de înșelăciune deschise pe numele lui Lucian Ionuț Alexandru. Deci iată cine face campanie electorală la Milcoiu și vrea să convingă electoratul zonei că Vasile Stanca, simpatizant UNPR, este mai bun decât ceilalți competitori. Proverbul „spune-mi cu cine te însoțești, ca să-ți spun cine ești” , nu-l avantajează pe poftitorul UNPR-ist de scaun de primar la Milcoiu.

MAGDA POPESCU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.