Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

PERCHEZIŢII: Trei vâlceni, ridicaţi de mascaţi şi reţinuţi!

foto arhiva Vocea ValciiNu mai puţin de 12 persoane au fost reţinute în urma descinderilor de marţi, 12 aprilie 2016, descinderi ce au avut loc în judeţul Vâlcea, dar şi în Alba, Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Dolj, Hunedoara, Iaşi şi Dâmboviţa. A fost o acţiune a poliţiştilor economici din cadrul IPJ Alba, fiind efectuate 47 de percheziţii, dintre care 11 în judeţul Vâlcea – 10 în municipiul Râmnicu Vâlcea şi una în Drăgăşani.

Anchetatorii au vizat persoane bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, punând în executare 33 de mandate de aducere. Percheziţiile au avut loc la locuinţele suspecţilor, dar şi la sediile unor societăţi comerciale.

După audieri, din judeţul Vâlcea au fost reţinute trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 28 şi 40 de ani, administratori ai unor firme care erau implicaţi în circuitul infracţional de evaziune fiscală.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2015, 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăţi comerciale tip fantomă.

Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi prin intermediul sistemului bancar, sumele de bani fiind retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament tip fantomă şi restituite plătitorului. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 4.000.000 de lei” – se arată în comunicatul Poliţiei Române.