Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

PERCHEZITII: Mascaţii au descins în 11 locaţii din VÂLCEA!

Foto: arhiva Vocea Valcii

UPDATE: Conform ultimelor informţii, cele 11 percheziţii din judeţul Vâlcea se desfăşoară pe raza celor două municipii. Mai exact, o descindere are loc la Drăgăşani, iar 10 la Râmnicu Vâlcea.

Descinderi în forţă în această dimineaţă de marţi, 12 aprilie 2016, în judeţul Vâlcea, dar şi în Alba, Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Dolj, Hunedoara, Iaşi şi Dâmboviţa. Este o acţiune a poliţiştilor economici, fiind efectuate 47 de percheziţii, dintre care 11 sunt în judeţul Vâlcea.

Anchetatorii vizează persoane bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, urmând să fie puse în executare 33 de mandate de aducere. Percheziţiile au loc la locuinţele suspecţilor, dar şi la sediile unor societăţi comerciale.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2015, 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăţi comerciale tip fantomă.

Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi prin intermediul sistemului bancar, sumele de bani fiind retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament tip fantomă şi restituite plătitorului. Prejudiciul cauzat este estimat la peste 4.000.000 de lei” – se arată în comunicatul Poliţiei Române.