Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Percheziții la traficanții de droguri: Culturi de cannabis descoperite în Râmnicu Vâlcea şi Copăcelu

Marţi, 7 iunie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit două culturi de cannabis, în urma percheziţiilor efectuate cu o zi în urmă în două locații din Râmnicu Vâlcea și Copăcelu. În urma acestor percheziţii au fost reţinuţi doi bărbaţi, care ulterior au primit măsura arestării la domiciliu.

Din cercetări a reieşit că, în perioada martie – mai a.c., cei în cauză, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 35 şi 41 de ani, ar fi procurat seminţe de cannabis pe care le-ar fi plantat, punând bazele unor culturi indoor şi outdoor. De asemenea, a reieşit că persoanele în cauză ar fi efectuat achiziţii de seminţe de cannabis şi sub identităţi false, pentru a disimula activitatea infracţională.

În timpul percheziţiilor efectuate la locuinţele celor 3 persoane, poliţiştii au descoperit două culturi de cannabis, una outdoor, una indoor. De asemenea, a fost ridicată o lampă florescentă, 1 gram de fragmente vegetale uscate ce par a fi cannabis, 3 telefoane mobile, 3 ventilatoare, un termometru şi 2 grindere cu cântar electronic.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea.

Traficanții, arestați pentru 30 de zile

Magistrații Tribunalului Vâlcea au decis să admită cererea procurorilor DIICOT, hotărând ca cei doi traficanți să rămână după gratii pentru 30 de zile. Este vorba despre Ion Bogdan Moga și Ovidiu Teodor Calciuşca.

Iată decizia instanţei: „Admite în parte propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Valcea. În temeiul art.226 Cod de procedură penală raportat laart.223 alin.2 Cod de procedură penală; Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 07 iunie 2016 până la data de 06 iulie 2016, inclusiv, a inculpatului Calciuşca Teodor – Ovidiu. În baza art. 230 Cod procedură penală; Dispune emiterea mandatului de arestare faţă de acest inculpat. Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Valcea privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Moga Bogdan Ion. În baza art. 227 alin .2 Cod procedură penală rap. la art. 202 alin.4 lit.d Cod procedură penală; Dispune aplicarea faţă de inculpatul Moga Bogdan Ion a măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu 07.06.2016 şi până la data de 06.07.2016, inclusiv”.