Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

Percheziţii la fabricile de alcool din Vâlcea şi alte trei judeţe

foto arhiva Vocea ValciiLa sfârşitul săptămânii trecute, alte descinderi au avut loc în judeţul Vâlcea, de data aceasta fiind luate la „puricat” fabricile de alcool. Oamenii legii au anunţat că au fost efectuate nu mai puţin de 20 de percheziţii şi cinci verificări la firmele din Vâlcea, Braşov, Satu Mare şi Vrancea.

La operaţiuni au luat parte poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, cu ajutorul celor de la Vâlcea, la finalul percheziţiilor ridicând peste 4.000 de litri de alcool, 2 instalaţii de prelucrare a alcoolului şi 12.000 de lei şi reţinând doi administratori de firme.

„Poliţiştii au pus în executare 6 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliţiei,pentru audieri.

În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada 2014-2016, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale din judeţele Braşov, Satu Mare,Vrancea şi Vâlcea, ar fi efectuat operaţiuni comerciale având ca obiect livrarea şi achiziţia de băuturi spirtoase, fără să evidenţieze în contabilitate veniturile realizate.

În urma audierilor, doi dintre administratori, un bărbat de 47 de ani, din judeţul Satu Mare şi un bărbat, de 47 de ani, din judeţul Braşov, au fost reţinuţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi deţinere în afara antrepozitului fiscal, respectiv comercializarea pe teritoriul României, a produselor accizabile supuse marcării.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov” – se arată în comunicatul Poliţiei.