Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PERCHEZIŢII la DRĂGĂŞANI: Falşi avocaţi au escrocat italieni naivi

Un italian şi iubita sa româncă au înşelat zeci de persoane, dându-se drept avocaţi care fac parte din Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR). Le-a mers manevra destul de mult timp, mai ales că toate victimele lor erau din Italia, iar până când autorităţile din România au intrat pe fir, escrocii au reuşit să păcălească 27 de italieni. La un moment dat, infractorii şi-au stabilit punctul de lucru într-un apartament din municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea, acolo unde oamenii legii au descins miercuri, 3 februarie 2016.

Dosarul celor doi escroci a fost deschis de poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Astfel că, miercuri, 3 februarie 2016, peste 50 de oameni ai legii au descins în judeţele Vâlcea şi Olt.

În Vâlcea a fost vorba despre o singură percheziţie, în municipiul Drăgăşani, acolo unde escrocii aveau închiriat un apartament şi de unde au postat o parte din anunţurile cu care au înşelat 27 de italieni.

Conform anchetatorilor, cei doi suspecţi au acţionat în perioada 2014 – 2015, ei postând anunţuri pe Internet prin care pretindeau că sunt avocaţi ai Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi, astfel, ofereau în schimbul unor sume de bani posibilitatea absolvirii unui curs ce le-ar permite ulterior să profeseze ca avocat, atât în România, cât şi în alte ţări europene.

Aşa cum spuneam, mulţi au căzut în capcana escrocilor, toate cele 27 de victime fiind din Italia. Fiecare italian a plătit suma de 1500 de euro, prejudiciul în acest dosar fiind estimat la suma de 40.500 de euro. Ca urmare a percheziţiilor, s-au pus în executare cinci mandate de aducere, suspecţii fiind acuzaţi de comiterea infracţiunii de înşelăciune.

„Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” – se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.