Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PERCHEZIŢII la braconierii piscicoli

400 de poliţişti au descins în dimineaţa zilei de vineri, 16 mai 2014, pentru a efectua 48 de percheziţii într-o cauză în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi braconaj piscicol. Vizate au fost judeţele Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi şi Constanţa, precum şi municipiul Bucureşti.

În cadrul operaţiunii au luat parte peste poliţişti de la IGPR, de la Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne, cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii. „De asemenea, în sprijinul activităţilor procedurale efectuate, au fost angrenate trei elicoptere ale I.G.Av. – M.A.I. care au transportat 60 de poliţişti pe raza localităţilor Sfântu Gheorghe şi Sulina, judeţul Tulcea pentru desfăşurarea de activităţi specifice. Percheziţiile s-au desfăşurat la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale cu activitate în domeniul depozitării şi comercializării peştelui şi a produselor din peşte, spaţii de depozitare, crescătorii, localuri publice, dar şi locuinţe ale unor persoane fizice, în vederea destructurării unor reţele locale specializate în braconaj piscicol (cu specii protejate)” – se arată într-un comunicat de presă al IPGR.

Trebuie menţionat că activităţile s-au desfăşoară într-un dosar instrumentat de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., de la sfârşitul anului 2012, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.