Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PERCHEZIŢII în VÂLCEA! Vizate sunt firmele de construcţii!

Descinderi în această dimineaţă de marţi, 19 aprilie 2016, în judeţul Vâlcea, dar şi în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Buzău, Braşov şi Brăila. Dosarul este instrumentat de poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, urmărindu-se prinderea unor persoane suspecte de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Vizate sunt se pare firmele de construcţii, dar şi cele care fac comerţ cu materiale de construcţii, oamenii legii efectuând 18 percheziţii. Conform unui comunicat de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, „din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un lanţ de societăţi comerciale fantomă, care au furnizat facturi fictive, în vederea înregistrării în contabilitate, pentru sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului”.

Evazioniştii ar fi creat un prejudiciu de 5 milioane de lei din evaziune fiscală, iar suma totală spălată este de 13 milioane de lei. Poliţiştii au de pus în aplicare 8 mandate de aducere, suspecţii urmând să fie audiaţi la Bucureşti.