Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PERCHEZIȚII în Vâlcea și Argeș. Grup organizat acuzat de furturi din Italia, tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals

Astăzi, 24 martie, polițiștii Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R., împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 12 percheziții domiciliare (11 în județul Vâlcea și una în județul Argeș), arată un comunicat al IGPR.

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal, în care sunt cercetate 21 de persoane, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat, tăinuire, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. În acțiune au fost angrenați și polițiști de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Vâlcea, Argeș și Sibiu.

Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie 2016 – decembrie 2016, un bărbat, împreună cu ceilalți membri, ar fi constituit grupul infracţional, având ca scop comiterea de infracţiuni de furt calificat pe teritoriul Italiei. Furturile ar fi fost comise prin efracție, pe timp de noapte, din depozitele mai multor societăți care comercializau obiecte de vestimentație și produse cosmetice, aparținând unor firme renumite și anvelope pentru autovehicule de mare tonaj. Transportul bunurilor către România ar fi fost efectuat de către membrii grupului, în mare parte, prin folosirea unor documente de proveniență și transport false. Acestea ar fi fost depozitate în locații deținute de cei în cauză, în vederea valorificării pe piața neagră.

Prejudiciul este de aproape 380.000 de euro, în mare parte recuperat.

De asemenea, în același dosar penal, au fost efectuate acte de urmărire penală și de către polițiștii de investigații criminale din I.P.J. Bihor și I.P.J. Hunedoara.

Acțiunea de astăzi a beneficiat de sprijinul mai multor echipe ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale, criminaliști și polițiști ai polițiilor orășenești și posturilor de poliție din Vâlcea și Argeș.

8 persoane cercetate în cauză urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.C.