Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PERCHEZIȚII în VÂLCEA la o rețea infracțională specializată în furturi. PREJUDICIU: 750.000 de euro

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au destructurat o grupare infracțională formată din români, specializați în furturi comise pe teritoriul Italiei, cu un prejudiciu de 750.000 de euro. În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat 17 percheziţii domiciliare în judeţele Vâlcea, Argeş şi Timiş.

„La data de 05.01.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale efectuează un număr de 17 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vâlcea, Argeş şi Timiş în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie 2015 – februarie 2016 a fost constituit un grup infracţional organizat format din mai multe persoane de cetăţenie română care au acţionat în mod coordonat în scopul comiterii de infracţiuni de furt calificat pe teritoriul Italiei. Membrii grupului infracţional au sustras prin efracţie, pe timp de noapte, din două depozite aparţinând unor societăţi comerciale situate pe raza localităţilor Rolo şi Sona, mai multe bunuri în valoare de aproximativ 750.000 de euro.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu Direcţia Generală Anticorupţie şi Inspectoratul de Poliție Județean Bihor. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.” se arată în comunicatul D.I.I.C.O.T.